Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (172)

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tento film má u mne to privilegium, že ho řadím mezi filmová antidepresiva a těch je u mne jen pár vyvolených. A film, který má nade mnou takovou silnou moc, si prostě 5* zaslouží. Kdykoli mne hodí do pohody a do pozitivní nálady. Celková atmosféra je nabitá pozitivní energií, létem a sluncem. Miluji herecké výkony Vladimíra Menšíka, Miloslava Šimka a Petra Nárožného. Luděk Sobota je prostě Luděk Sobota - někdo ho má rád, jiný ne, on už jiný nebude. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ten nepřemýšlí, ten čumí.“ Komedie se zpěvy, kde hraje geniálního muzikanta Sobota a partnerku mu dělá Vondráčková, no kdo tohle mohl vymyslet, to nechápu. A co už vůbec nechápu, proč dali tvůrci tak velký prostor milostnému tokání téhle nesourodé dvojce, když je to bez chemie, legrace, prostě beze všeho. Písničky jsou úplně mimo a jsou do příběhu vtlačeny trochu násilně. Zbytek příběhu tvoří mizerný Sobota, který je všechno, jen ne vtipný, a jeho přeříkávání jsem se přejedl už po deseti minutách, ale trpět jsem ho musel celých devadesát minut. Ale i ostatní postavy nejsou nic moc, Nárožný, Menšík, Vondráčková i Šimek jsou toporní a bez energie. Hlavní motiv příběhu se strašením nakonec vyzní do ztracena. Jen dobový Krumlov bez turistů se mi docela líbil, ač se vyskytuje jen v úvodu. ()

Reklama

evangelik 

všechny recenze uživatele

Já bych byl k tomuto dílku velmi shovívavý, dokonce se mi líbí čím dál víc. Herecký projev L. Soboty je jistě originální, ale nejvíc na tom filmu oceňuji tu "meziřádkovou" ústřední myšlenku: Celé Alešovo okolí si myslí, že po každém leknutí z něj "vypadne" písnička, ale ve skutečnosti (jak už to bývá) je tou uměleckou múzou láska... ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hudební komedie, která má celkem dobrý námět, ale je ušitá hodně horkou jehlou. Sobota je tady ve formě srovnatelné s Jáchymem, scénář nicméně o pár tříd zaostává, autoři si zřejmě mysleli, že bude stačit, když tam nacpou pár známých tváří. Hudební vložky jsou v podstatě tragické. Třetí hvězdičku jsem dal víceméně pouze za závěrečnou scénu s požárem, která mi přišla celkem zábavná. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Velmi lehký nadprůměr knedlíkové zábavy. Vondráčková zcela toporná, Luděk Sobota zřejmě právě tímto filmem ztratil do té doby fungující punc velmi nadějného herce. Těch 55% dávám i já, ovšem podotýkám, že v té době už opravdu nebylo potřeba točit takové srágory, když například film Na samotě u lesa už rok frčel kiny. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Brabec (Luděk Sobota) říká v hudební škole, že přijel od maminky z Komušína, ten je však vzdálen od Českého Krumlova přes 100 kilometrů, průměrnou cyklistickou rychlostí by mu to trvalo na skládacím kole cca 8 hodin. (sator)
  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)

Reklama

Reklama