Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

MM11 

všechny recenze uživatele

Název měl být spíše varovným apelem pro případné diváky. Luděk Sobota za časů slávy, ale už tehdy poznal, že jeho slavná role byla rolí jedinou a v nejlepším už jen opakovanou. Jinak totální pásovka sedmdesátých let -> umělecký přínos je nula, sázka na známé tváře a k tomu za zenitem dělající režisér. Touhu natočit skutečně poctivou komedii bych nevylučoval, ale je prázdná. Buď jak buď: Byť průměrná komedie, pro Sobotu v dalších letech už pouhá labutí píseň. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě bohužel moc nebavil. Pár srandovních momentů se tu najde, ale jejich tak málo, že to vlastně nestojí pořádně ani za řeč. Luďek se snaží, párkrát ho vystraší, ale jinak zábava dost skomírá. Nepomáhají tomu ani zpívané pasáže (což o to písničky to jsou celkem dobré, ale ve výsledku to nestačí ani na průměrné hodnocení). Zbytek herců tu nedělal jenom křoví, ale bylo vidět, že je to hraní v tomto filmu snad ani nebaví. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Poměrně málo vtipná komedie se zajímavou zápletkou, spíše ale řada gagů a skečů tria Sobota - Nárožný - Šimek. Mnohé jsou strašně šroubované. Jako celek to ale jakžtakž funguje. Mezi baviči, konferenciéry, zpěváky, zpěvačkami a dalšími estrádními umělci vyniká herecky, jak jinak, Vladimír Menšík. Helena Vondráčková se v mnohých scénách s rádoby vtipným Luďkem Sobotou tvářila asi jako já, dost znuděně a otráveně. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Sobotův styl hloupoučkého humoru mě tahá za uši, i když musím uznat, že v práci s hlasem se v tomto výtvoru předvedl. Poněkud jednoduchá zápletka mající za cíl spojit k sobě scénky semaforského tria Šimek-Sobota-Nárožný ale na úrovni celovečerního filmu funguje. Helenka Vondráčková pokud zpívá, ok, ale jakmile má hrát, jde to trochu do kytek... Sedmdesátá léta se blížila ke konci, ale jejich odkaz si film nese dál -> slabé 2*. P.S.: Film nabízí poměrně hodně záběrů na místa, která už dnes vypadají významně jinak. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Luděk Sobota měl při natáčení románek s Helenou Vondráčkovou, což zpěvačka sama přiznala na dvd v rozhovoru. (M.B)
  • Lokomotiva byla pro natáčení půjčena z cukrovaru. (M.B)
  • Skutečné Divadélko v suterénu existovalo v letech 1962/1964 v pražských Dejvicích. (NinadeL)

Reklama

Reklama