Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (170)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Já bych byl k tomuto dílku velmi shovívavý, dokonce se mi líbí čím dál víc. Herecký projev L. Soboty je jistě originální, ale nejvíc na tom filmu oceňuji tu "meziřádkovou" ústřední myšlenku: Celé Alešovo okolí si myslí, že po každém leknutí z něj "vypadne" písnička, ale ve skutečnosti (jak už to bývá) je tou uměleckou múzou láska... ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Originalita. Film je opětovně postaven na "nesoustředěném" Sobotovi, který v tomto typu hraní neskutečně vyniká. Někdy mě film nudil a jindy je o zábavu nesmírně postaráno. Konec a i začátek je nesmírně kolísavý. Máme i lepší snímka, ale na odreagování to postačí. -5/10- Za sebe bych ještě chvilku strašil. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný v bonusech litoval absence nějakých chytlavých písniček. S tím souhlasím, hudba za moc nestála a jako muzikál Jen ho nechte, ať se bojí selhal. Bohužel o moc lépe si nevedl ani jako komedie. Pár vtipných momentů se zde sice najde, ale jinak je to spíš nuda skoro bez humoru. Osobně nemám žádnou averzi vůči Sobotovi, ostatně jeho herecký projev v Jáchymovi považuju za naprosto perfektní (přesný), tady to však se svým hraním nesmělého hlupáka už přehání a některé situace zavání trapností. Stejně tak šaškování Šimka s Nárožným (hlavně) směrem ke konci filmu. Ostatně od prvního jmenovaného jsem si vůbec sliboval více. A když si k tomu přidám docela prkennou Vondráčkovou a nanejvýš otravné děti (které se bohužel objevily ve více scénách), tak prostě nemůžu hodnotit průměrem. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na této výrazně průměrné české veselohře upoutá mimo nesporně komický náboj, který do ní vložil režisér Rychman, skutečnost, že je hodnověrným dokumentem o činnosti Grosmannových semaforských pokračovatelů. Podařil se v ní i svého druhu zázrak: zpěvačku Helena Vondráčková, hraje-li zpěvačku Helenu Vondráčkovou, se mění v přijatelnou a místy i skousatelnou slušnou herečku. Je to svěží dílo, které potěší přesto, že nezanechává za sebou hlubší stopu. Patří při porovnání s obdobnými filmy té doby (ROMANCE ZA KORUNU) k tomu výrazně lepšímu. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Plejáda známých herců ještě nezaručuje dobrý film. Bohužel tento je jeden z těch nepodařených. Tento film jsem viděl snad dvacetkrát za svůj život a přesto dodnes nějak nevím, o čem to má být... vlastně mi ani moc zajímavých věcí neutkvělo v paměti, takové nesourodé, natož vtipné, což je škoda. Podprůměr. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Obec s názvem Komušín, kam jezdí Aleš Brabec (Luděk Sobota) za maminkou, opravdu existuje, nachází se u Horažďovic v okresu Klatovy. (M.B)
  • Název filmu Jen ho nechte,ať se bojí vysloví Petr Nárožný (Mydloch) ve 39. minutě filmu. (M.B)
  • Soukup (Miloslav Šimek) bydlí ve funkcionalistickém domu Na Dolinách 1278/47 v pražských Nuslích. Šestipodlažní činžovní dům byl postaven v roce 1936 podle projektu architekta Bertolda Schwarze ve funkcionalistickém stylu. Zaujme zajímavým řešením nárožní části s balkony a keramickými obklady. (sator)

Reklama

Reklama