Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Hexa 

všechny recenze uživatele

Tohle s MC srovnat nejde. Je to, podle mě, úplně o něčem jiném. Viděla jsem všechny MC (originál tedy, českej jen jeden) a tady jsem ani při prvním díle nečekala, že tam budou podrazy, řev, slzy a pod. Přece jenom, u pečení si má člk spíš odpočinout a to u tady lze. Jediná výtka je, že by přece jenom mohli porotce trošku, droboulinko, přitvrdit. Jinak super. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Pohodová soutěž o pečení. Nikdo si na nic nehraje, většinou jsou tam normální lidi se zdravými ambicemi. Nelze neporovnávat s MasterChefem, který je oproti tomuto naprostý chaos a stres s děsivě nesympatickou porotou a účinkujícími. Hrozně mi tu vadí hlavní moderátorské duo a jejich trapný řeči a scénky. Z letošního vítěze jsem nadšená. Šikovný, pečlivý a pokorný. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si odpočinula od všech katastrof, co jich lidstvo a příroda na nás hrne. Jdu zkusit marhoulin recept. Cukr a nenáročná činnost jsou prý dobré na nervy :-))) Druhá řada (2022) byla z jiného těsta. Neslaná, nemastná atmosféra. Porota z poloviny arogantní, z té druhé submisivní, rozhodovala, jako by bylo už předem určeno, kdo má vyhrát. A nebyl to ten nejlepší! Prostě to šlo do kopru. Nedodíváno, poslala jsem je k šípku. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Českou televizi mám ráda, ovšem zařadit soutěžní pečení na sobotu 20:00? Chápu, že některé diváky to bavit bude, můj šálek kávy to není. Bez hodnocení. Úprava komentáře a hodnocení po poslední části: Beru zpět. Na nátlak rodiny jsem shlédla většinu epizod a uznávám, příjemné, nevtíravé, především chválím výběr soutěžících. Z těch dílů, které jsem stihla mi byli sympatičtí všichni. Porotci fajn, Kopta mi nevadí, Tereza Bebarová taky ne, prostředí i délka pořadu akorát. Vařím jak drak, ale pečení mě baví jen za určitých pravidel. V momentě, kdy je v receptu napsáno: "Vezmi sobě dvě mísy" či "odděl žloutek od bílku", končím. ( S bábovkou: 3 celá vejce, 1 šlehačka, 300gr hl m., 250 gr krystalu + 1 pr do pr a + vanilkový cukr, +- cokoli nás od ořechů, přes kakao či skořici napadne, robot zamíchá a já naliju do vymazané vysypané formy jsem se úspěšně provdala a s bábovkou zvanou Jako z reklamy sklízím úspěchy napříč rodinou, přáteli, náhodnými kolemjdoucími roky roků. Druhým mým esem v rukávu je Sypu liju sypu, ale o ten si napište do zprávy. Recept pro úplné pekařské paka, úspěch zaručen vždy, ale ztrapňovat se jím tady nebudu.. Ještě si to přečte porota... ;-) ) Přesto mě zajímalo, s jakými úkoly se soutěžící popasují. Za mě dobrý a k jejich umu a trpělivosti z mé strany pouze nehynoucí obdiv. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama