Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu, určitě se plánuju dívat dál. Ačkoliv mně samotné pečení moc nejde, ráda se kouknu, jak to někomu jinému jde! :D Je to spíš taková poklidná soutěž a to se mi na tom líbí. Velké plus dávám za sympatickou porotu. Co se týče moderátorů, tam jsem dosud na rozpacích. Na Terezu Bebarovou se mi už dívá dobře, Václav Kopta mi se svými vtípky mnohdy nesedí. U soutěžících si říkám, že je to přeci jen první řada... já nevím, podle jakých kritérií se vybíralo, ale jestli tito mají být ti nejlepší z těch co se přihlásili... já chápu, že péct pěkně doma a pod dohledem kamer je sakra rozdíl. Ale co se týče třeba kreativních výzev, tak tam je to jedan velká katasrofa - kreativitu aby člověk pohledal (čest výjimkám) a taky mě zaráží, že u některých úkolů dokáže najednou pohořet valná většina. Člověk čeká spíš něco, co porota pochválí, než to, co se pak bude snažit diplomaticky okomentovat. 3,5* Jo a fandím Petře! :-) ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka, ale kristapána, za každý "vychucený" si asi dám panáka, aby to děsný slovo, opakované v každém díle snad 20x, mělo aspoň nějakej pozitivní přínos. To je kuchařská alternativa pro "vymazlený" či co? Šmarja. ___ Edit 03/2022 - okej tak dám o hvězdu víc, ani to není guilty pleasure, prostě opravdu 4/5, pohodovej pořad o vaření, kdy si každý díl pouštím 2-3x k práci, si to zaslouží. ()

Reklama

hammerhead 

všechny recenze uživatele

V sobotu ve dvacet vidět pobíhající postavy se zástěrami a ve veřejnoprávním médiu poslouchat brutální prznění mateřštiny slovy jako “vejcete” či “žloudek” vyžaduje hodně otrlého či lhostejného diváka, jehož případnou jedinou pečící ingrediencí je placatka. Po pohledu na mlsající porotu nelze nezavzpomínat na pořad, kde obskurní doktorka vyhrožovala národu lipidovým profilem. Onen milionkrát opakovaný vyřazovací scénář už prostě chutná jako třikrát vymáchaná Jemča. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Nevím, co ostatní diváci přesně čekají, že uvidí v pořadu o pečení. Lidé tam překvapivě, ehm... pečou! A je to jediná hodina z celého týdne, kdy vás televize nezatěžuje řvoucími reklamami nebo zprávami o teroristických útocích, koronaviru, vraždách, Babišovi, Zemanovi, Trumpovi a jim podobnými idioty. Zkrátka se tam pouze soutěží v pečení a dva profesionálové pak jednoho ze soutěžících vyřadí. Nikdo nikoho neuráží, u ničeho není jízlivý a shazující komentář, nikdo se tam nevěší, když musí odejít. Pro mě je to pořad, u kterého může divák zapomenout na své a světové problémy a uklidnit se u pohodové podívané. Jediné, co nechápu, je přítomnost Václava Kopty, který o pečení zřejmě neví nic a lepším moderátorem je stejně Tereza Bebarová. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama