Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

Drirr 

všechny recenze uživatele

Nemá to napětí a zábavnost Gordonova Masterchefa, ale na druhou stranu to není tak bulvární. Vlastně mě potěšilo, že jde o celkem vkusný a nevlezlý pořad, který překvapí pozitivním přístupem a jakousi laskavostí. Nevím jestli na prime time, ale jinak proč ne, vlastně celkem osvěžující vedle té vší televizní žumpy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vařících pořadů je na každém kanálu satelitu několik, ČT tedy přišla s vlastní originální reality show. Místo humrů, telecího a slavičích jazíčků se bude péci mazanec, bublanina a žemlbába. Výrobci moučkového cukru a hladké mouky mohou jásat. Což o to pořad je mi to celkem sympatický. Již dávno se řídím heslem - českým mužům, české buchty. A když mi někdo nabídne ke kávě nějaký ten tvarohový koláč, rád si ho dám a to i v případě, že mu bude říkat cheesecake. Navíc bych řekl, že podobně jako houbaření je domácí pečení český národní sport, který se zatím daří předávat z generace na generaci. A tam kde už řádí feministky, mající právo nepéct, předpokládám pečou jejich muži - mají li ovšem nějaké. Co je ale šílené jsou oba moderatizátoři. Na Koptu už mám skoro stejnou alergii jako na Donutila a Bebarovou mám sice rád v dabinku, ale tady má teda pifku... Proč tam nedali někoho normálnějšího a řeknu to rovnou, atraktivnějšího ? Ty křupavé nazdobené dortíky a vánočky by si to zcela jistě zasloužily a my také . * * * ()

Reklama

hammerhead 

všechny recenze uživatele

V sobotu ve dvacet vidět pobíhající postavy se zástěrami a ve veřejnoprávním médiu poslouchat brutální prznění mateřštiny slovy jako “vejcete” či “žloudek” vyžaduje hodně otrlého či lhostejného diváka, jehož případnou jedinou pečící ingrediencí je placatka. Po pohledu na mlsající porotu nelze nezavzpomínat na pořad, kde obskurní doktorka vyhrožovala národu lipidovým profilem. Onen milionkrát opakovaný vyřazovací scénář už prostě chutná jako třikrát vymáchaná Jemča. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že se mi jako člověku, který v životě upekl tak maximálně velké kulové, ten pořad tak zalíbil. Odpověď je asi v harmonii mezi soutěžícími, moderátory a poradci. Kromě toho mi to přijde i docela vtipné. Opravdu se nepotřebuji dívat na nějakou partičku retardů, kteří ze sebe dělají akorát blbce před celým národem pro pár desítek tisíc, což se děje skoro každý týden v Prostřeno. A i když mám rád i Masterchefa, někdy mě štve ta jeho úměle vytvářená dramatičnost a ostré střihy. Prostě mě "Vaří celé Česko" baví sledovat pro tu jeho nekonfliktnost a laskavost. Čas od času potřebuji sledoval i něco takového. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)

Reklama

Reklama