Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nastesti tu licencni kopii britskeho Bake-off dostala do rukou CT a ne komercni TV, takze to docela ujde.  CT umi uz varici porady setsakramensky dobre a nesnazi se tu o nejake zdimani emoci a rivalitu, vse je v prijemnem az kamaradskem klima. Marsalek je ve svem oboru profik, ale neni to moderator a porad se opakuje. Na original a charizma Hollywooda, ktery je pekar a ne cukrar, nema ani nahodou. Slavikova o trochu lepsi, ma charizma prisne ucitelky jenze v druhe serii uz chybi a Landova je nevyrazna.  Bebarova jako vzdy spatna, Kopta az okate natvrdly, jak mu veli scenar puvodniho formatu. Bonusove body za historicke vlozky, ktere predci original. Uroven soutezicich jde v prvni serii strme nahoru, od Pavliny a Petry, ktere by plne obstaly v britske konkurenci, bych si asi krom koblih nechal napect radsi nez od Marsalka, ale i treti finalista Anicka pres svuj handicap prilis nezaostava. Ale druha serie je uz o dost slabsi, jak temata, tak kvalita soutezicich se rychle ponekud vycerpala krom Jany, ktera je o parnik napred pred vyrovnanym stredem. Martina je sice neskutecne infantilni, ale nakonec zabavnejsi nez dvojce moderatoru a pect hlavne slane umi perfektne. Finale ji vyslo (skvostna bonboniera) a tak to nemela nakonec porota jednoduche. 1. serie 80%, 2. serie 65%, 3. serie uroven soutezicich zatim vypada velmi nadejne, Vojta je ve svem veku neuveritelne zrucny a jasny favorit 73% ()

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnani s Master Chefem je celkem ocividne a bohuzel ve vsech smerech je Master Chef o milove kroky dal, zvlaste pak posledni rada s Janem Puncocharem, P. Forejtem a R. Kasparkem, kteri nezdimou emoce a dokazou porad opeprit vtipem. Pece cela zeme, ma problem predevsim v lidech, soutezici jsou nezapamatovatelni, televize z nich dela jeste nesikovnejsi nez jsou ve skutecnosti a porota?! Vic rumu = vice chuti = vitezstvi?! Jak kdyby to hodnotili 15-lety pubescenti. Absolutne zadny vtip od nikoho a i samotna kamera a rezie je zoufalstvi. Nemam tuseni po chvili ani koho hodnoti natoz, co kdo vytvoril. Je to strasna zpatlanina. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hodně v pohodě kulinářský pořad, co mě ve svých prvních řadách míjel, abych konečně zkusil a dokázal u toho slušně relaxovat během sobotních večerů. Jen u toho člověk musí furt jíst, to považuju za negativum všech obdobných děl. Pepa Maršálek je sympaťák, produkce z toho nedělá reality show a většina soutěžících rovněž přišla fakt péct, ne dělat vyumělkované drama. Už jen díky tomu tleskám ČT za zdařilou dramaturgii. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama