Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

MyskaMari 

všechny recenze uživatele

První série pro mne, jakožto pro fanouška britského originálu, byla moc příjemným překvapením. Moc mi nesedly soutěže jako Masterchef nebo Hell's kitchen, kde se jen řve, všichni se stresují, dorty lítají po zemi, hlavně aby se divák nenudil. Tenhle pořad se mi líbil mnohem více, protože ačkoli je zde také časový limit, soutěžící mají čas si se zákusky vyhrát a navzájem si pomáhají. Příjemnou atmosféru dokresluje povznášející hudba a divák se navíc něco dozví, protože jednotlivé části soutěže jsou proloženy krátkými interview. Oproti tomu 2. a 3. série obrovské zklamání. Výbornou porotkyni Mirku van Gils vystřídala nemastná neslaná Michaela Landová. Asi má s pečením zkušenosti, ale do televizní soutěže se teda vůbec nehodí. Hlavně v porovnání s Josefem Maršálkem, který vždy komentuje důvody, proč se soutěžícím něco nepovedlo, a jak to mají příště napravit, vždy přesně ví, co se stalo a je i celkem vtipný. Michaela vidí křivý dort a prohlásí: "Ten dort je nakřivo." My diváci ti děkujeme za postřeh a posíláme klíčenku, ale vidíme to taky. Role poroty v této soutěži je poradit, má mít dostatečné znalosti, aby odhalila, kde nastala chyba. A tohle Michaela fakt neumí. Osobně je mi navíc strašně nesympatická a úkoly, které zadává, mi přijdou mnohem méně kreativní než ty od Josefa Maršálka. ()

Razzor_82 odpad!

všechny recenze uživatele

"Škoda, že je takhle nakloněný a škoda, že mu chybí 4. centimetry" Posteskne si smutně jeden z porotců při pohledu na umatlaný dort.  Opravdu skvělá zábava na sobotní večer. Pořad pro báby. Navíc jde o brutálně drahou licenci britské BBC. Tuhle parádu si platíme z koncesionářských poplatků. 0/10 ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Úžasné staročeské až pohádkové pojetí televizního pořadu se soutěžícími, kteří si nebodají nože do zad, ale chtějí si pomoct a hlavně si to užít a pak taky porotci, kteří nejsou namyšlení debilové, ale uvědomují si, že hodnotí amatéry a neponižují je a naopak se snažá co nejvíce chválit a nevyvolávat mezi nimi rivalitu. Krásné prostředí, příjemné kulisy, hudební podkres i fajnoví moderátoři. Tohle byl opravdu sladký kousek na televizním programu a po dlouhé době jsem měla důvod sledovat ho pravidelně a držet soutěžícím palce, ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vařících pořadů je na každém kanálu satelitu několik, ČT tedy přišla s vlastní originální reality show. Místo humrů, telecího a slavičích jazíčků se bude péci mazanec, bublanina a žemlbába. Výrobci moučkového cukru a hladké mouky mohou jásat. Což o to pořad je mi to celkem sympatický. Již dávno se řídím heslem - českým mužům, české buchty. A když mi někdo nabídne ke kávě nějaký ten tvarohový koláč, rád si ho dám a to i v případě, že mu bude říkat cheesecake. Navíc bych řekl, že podobně jako houbaření je domácí pečení český národní sport, který se zatím daří předávat z generace na generaci. A tam kde už řádí feministky, mající právo nepéct, předpokládám pečou jejich muži - mají li ovšem nějaké. Co je ale šílené jsou oba moderatizátoři. Na Koptu už mám skoro stejnou alergii jako na Donutila a Bebarovou mám sice rád v dabinku, ale tady má teda pifku... Proč tam nedali někoho normálnějšího a řeknu to rovnou, atraktivnějšího ? Ty křupavé nazdobené dortíky a vánočky by si to zcela jistě zasloužily a my také . * * * ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama