Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

peeteno78 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že to bylo docela příjemné překvapení. Zprvu jsem nevěděl co od tohoto formátu čekat. Myslel jsem si, že to bude něco jako MasterChef nebo podobná blbost, ale tento formát mě docela bavil. Líbilo se mi, že tu soutěž nestavěli na tom, že porota na soutěžící bude v jednom kuse řvát, že se to nedá žrát nebo že jak si dovoluje kombinovat něco s něčím. A hlavně že kolem nich nechodili a neustále je neznervózňovali tím, že jim zbývá deset vteřin, devět, osm... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná soutěž z režie České televize. Krásné prostředí zámečku Bon Repos, skvělí a milí soutěžící, profesionální moderátoři, ale i hodnotící v čele s panem Maršálkem. Snad není ani moc co vytknout. Každou sobotu jsme se s přítelkyní těšili na další díl. Nejenom, že jsme viděli příjemné lidi, ale i fajn nápady, které jsme si mohli zkusit sami upéct. Takový druh soutěže má smysl. Nejen, že něco ukáže, pobaví, ale i třeba pozitivním směrem změní životy lidí, kteří si to zaslouží. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Mně se to moc líbí a baví mě to, originál neznám, tak hodnotím, co vidím. 100x lepší než uštěkané a intrikánské Prostřeno, které jsem viděla jednou a nikdy více bych jej nepustila. Milé, přirozené, zajímavé, fajn sympatičtí soutěžící. Navíc se člověk dozví spoustu zajímavostí a vychytávek. Toto je pro mě celkem srdcovka. Děda byl cukrář a s babičkou vlastnili cukrárnu, než jim ji komunisti vzali.... Mamka pekla každou neděli, dokud jsme byli všichni doma. Pak jsme pekli společně mamka, sestra, já. Obdivuji soutěžící jsou neskutečně šikovní a odvážní. Já osobně spíše vařím než peču. Soutěž je vlastně jako život, ne vždy se vše povede, jak jsme zamýšleli nebo si představovali, je však třeba se s tím popasovat! Nejvíce mě nadchly zatím dorty. Naprosto luxusní, co kousek to originál. Mně se ten dort z hořké čokolády moc líbil a ty hořké dorty, co prodávají jsou výškou úplně stejné. Soutěžícím bych přála více sebevědomí, ale zase se mi moc líbí jejich pokora. Taky to (se) nebrat moc vážně, brát to více jako hru. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Českou televizi mám ráda, ovšem zařadit soutěžní pečení na sobotu 20:00? Chápu, že některé diváky to bavit bude, můj šálek kávy to není. Bez hodnocení. Úprava komentáře a hodnocení po poslední části: Beru zpět. Na nátlak rodiny jsem shlédla většinu epizod a uznávám, příjemné, nevtíravé, především chválím výběr soutěžících. Z těch dílů, které jsem stihla mi byli sympatičtí všichni. Porotci fajn, Kopta mi nevadí, Tereza Bebarová taky ne, prostředí i délka pořadu akorát. Vařím jak drak, ale pečení mě baví jen za určitých pravidel. V momentě, kdy je v receptu napsáno: "Vezmi sobě dvě mísy" či "odděl žloutek od bílku", končím. ( S bábovkou: 3 celá vejce, 1 šlehačka, 300gr hl m., 250 gr krystalu + 1 pr do pr a + vanilkový cukr, +- cokoli nás od ořechů, přes kakao či skořici napadne, robot zamíchá a já naliju do vymazané vysypané formy jsem se úspěšně provdala a s bábovkou zvanou Jako z reklamy sklízím úspěchy napříč rodinou, přáteli, náhodnými kolemjdoucími roky roků. Druhým mým esem v rukávu je Sypu liju sypu, ale o ten si napište do zprávy. Recept pro úplné pekařské paka, úspěch zaručen vždy, ale ztrapňovat se jím tady nebudu.. Ještě si to přečte porota... ;-) ) Přesto mě zajímalo, s jakými úkoly se soutěžící popasují. Za mě dobrý a k jejich umu a trpělivosti z mé strany pouze nehynoucí obdiv. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Originální verzi jsem nikdy neviděl, ale myslím že to nevadí. Na téhle "reality show" se mně líbí její laskavost. Laskaví k sobě jsou jednotliví soutěžící - soutěživost, ani touha po vítězství nevede k tomu, že by se pomlouvali, podráželi nebo kritizovali. Naopak. Drobná pomoc, rada....jsou součástí pořadu. Také porotci nejsou mistři, kteří by měli soutěžící tendenci kritizovat, zesměšňovat nebo urážet. I na nejméně povedeném výkonu najdou něco pozitivního, k pochválení. Připojí radu, co ještě vylepšit....Snad jen maličká výhrada - časový press. Ve všech případech je čas nastaven "na hraně", možná by stálo zato trošku zvolnit, aby výsledek byl pouze odrazem kuchařského/pekařského umění, nikoliv time managementu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama