Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (134)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Chytrý příběh o tom, kterak hodnota jedné lahvičky devalvovala až k nejvyšší ceně - života. Výborné herecké obsazení (kat, Rösner, Vyskočil i Kudláčková, Munzar, Holý atd.), parádní hudba (hlavně ty skočné písničky do taverny) i dobový kolorit, to je lahůdka. Ale na můj vkus je příběh někdy lehce natahovaný. To nemění nic na faktu, že tohle je parádní historický kousek z našich končin a dokazuje, že to prostě jde, když se chce. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy mně se to moc líbilo už jako puberťákovi, a to i přes účast naprosto nesnesitelné Michaely Kudláčkové, kterou jsem měl opravdové problémy rozdýchat naprosto v čemkoli, neboť její projevy frackózní vyvolávaly ve mně nálady fackózní (onehdy jsem s ní viděl v bedně rozhovor a je z ní příjemná a docela sympatická paňmáma). Navíc to byla doba, kdy ještě i Ivan Vyskočil uměl docela slušně hrát. Zato ovšem Bruno O´Ya, to byl hukot, někdo tak charismatický měl být slavný aspoň tak, jako Max von Sydow, nebo Michael Caine. Ráža uměl točit napínavé věci, ale tohle se opravdu vymklo v kladném slova smyslu kontrole. Rád se znovu podívám na jakoukoli televizní reprízu. Až 85%. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takovéhle nenápadné filmy mi v dnešní tvorbě chybí ze všeho nejvíc. Ono to ze začátku vypadá trochu jako pohádka, ale je to pěkné drama. Navíc je to film z období konce vlády Rudolfa II., kdy už mu mozek nesloužil a povolal k obraně své poslední zbývající koruny (české) pasovské žoldnéře. Pasovští pak rabovali po celé zemi, jelikož nedostali zaplaceno, posléze je Petr Vok z Rožmberka vyplatil rodinným stříbrem. Na pozadí těchto událostí se odehrává náš příběh. Pasovští jako hladová zvěř běhají po rožmberském panství a v zádech mají Vokovy vojáky. Kdokoliv je může svobodně zabít. Tonoucí se i stébla chytá, natožpak tajuplné lahvičky....80% ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Na film pro děti příliš krvavé a drsné. Já jsem film poprvé viděl až ve věku cca 25 let a vychutnal si jeho atmosféru a přímočarý děj. Vpád pasovských byl v českém prostředí skutečně jakýmsi "prequelem" třicetileté války, která vypukla o sedm let později. Snímek Poslední propadne peklu je neprávem pozapomenutý film, který není ani příliš často vysílán. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Drama, jehož dramatičnost nespočívá v divokém pohybu postav i kamery, kde se postavy nedají rozdělit jednoduše na hodné a zlé, protože sobectví a cesta za vlastními zájmy válcuje v podstatě všechny, nechávající v dětských dušičkách dlouho přetrvávající tíseň. Nevím proč, ale osud čarovné nečarovné lahvičky jsem si pamatovala jiný, měla jsem za to, že se nakonec rozbila. Jak nedávno v hospodě, když poslední propadnuvší peklu přišel na přetřes, konstatoval kamarád, krásná ukázka rčení: "Buďte opatrní na svá přání, některá se mohou i vyplnit." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se na zřícenině Dobronice u Bechyně, v Táboře a Jindřichově Hradci. (rakovnik)
  • Michaela Kudláčková (Magdaléna) počas skoro ročnej pauzy v natáčaní, ktoré bolo zavinené jej zranením nohy, natočila film Skleněný dům (1981). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama