Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall řeší největší záhadu své (hororové) kariéry. Namísto svých ženských potřeb řeší minulost svého zesnulého manžela, který před nedávnem spáchal za neobjasněných okolností sebevraždu. Ovšem pozor! On ten manžílek nebyl zrovna ctnost sama. Sama v domě u jezera rozplétá záhady kolem jeho dvojího života. A než dojde na finální výron (filmu), je kladen důraz na působivě plíživý děs. A nejeden záhadolog je pořádně napjatý, jak se to vlastně s celou tou záhadou má. Produkčně film zaštítil proslulý David S. Goyer, což je vesměs vždy záruka ne úplně špatné podívané. A tentokrát dvojka zkušených scenáristů Ben Collins a Luke Piotrowski nelenila a skloubila nadpřirozené úkazy, výjevy a stínohry s reálnou konstitucí, v níž se vyskytuje podivná replika domu na druhém břehu jezera a v něm ještě podivnější soška, načež v notebooku manžela je nalezeno četné množství fotografií neznámých žen, které jsou až nápadně typově podobné hlavní hrdince, která je ze všeho nenadále objeveného pořádně přesvědčivě konsternovaná. Film perfektně graduje, má hutnou mysteriózní atmosféru. A vše takto zajímavě a neokorale poskládané a posazené volalo po bombastickém finále. Mimořádný finální řez se ale nedostavil. Film tímto ztratil na plném bodovém hodnocení, protože závěrečná část mně příliš smysluplná nepřišla. Vlastně se ta celá záhada v podstatě ještě i prohloubila. David Bruckner se do větších gore akcí nepouštěl. Vystačil si s budováním nervní atmosféry, bohatě využíval detaily, ze kterých tvořil příjemný záhadný řetězec. Rebecca Hall se své role zhostila báječně. Kamera Elishe Christian dokázala být působivá a vizuálně i technicky je film kvalitně odveden. David Bruckner měl dlouho našlápnuto natočit záhadu nad záhady, nakonec se budeme muset smířit s tím, že to celé mystérium zůstane víceméně pro diváka decentně neobjasněné. 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Davíd Bruckner je režisér, kterého mám hodně rád. Svým Rituálem překvapil snad všechny a Southboundem mě vyloženě odrovnal, takže na jeho nadcházející horor jsem se těšil, ale nečekal jsem, že to podá tak hmm Flanaganovsky?!Dějově docela nezáživně podaná byť dobře zahraná Drama s lehkými mysteriózními prvky, kde se opravdu hodinu 20 nic zajímavého neděje. Rebecca Hall hraje přesvědčivě, ale moc mě to její pátrání po minulosti a odkrývání pravdy nebavilo. Tak trochu jsem doufal v nějaký mindfuck s paralelními světy, nahlédnutí za oponou na druhou stranu a né nepřímou vykrádačku Invisible Mana, což tak místy opradu působí. Je to docela komplikované, matoucí a nevím jestli úplně dobře dotažené. Lekačku jsem však nezaznamenal, gore určitě ne a strašení, tak to na mě vůbec nefungovalo. Nevím jak film hodnotit, nebavil mě natolik, abych mu dal 3, na druhou stranu 2 mi příjdou málo a Brucknera mám rád, tak zůstanu na neutrální půdě. Oslněn však nejsem.Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor 0/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 5/10. ()

Reklama

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Tak jsem podle názvu čekal, že to bude o tom druhém, temném domě, ale ono to bylo nakonec o ničem :)  Před pár lety bych asi nadšeně jásal, dnes už mě tahle rádoby chytrá přiblblost nenadchne. Nerozumím, proč se Owen zabil a film mi to nevysvětlil. Natočené to však bylo pěkně, párkrát jsem se pobavil a párkrát leknul, jen jsem měl očekávání od pointy vyšší... Jakože o dost. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná hororová práca. Výborná Rebecca Hall, sebavedomá réžia a solídna atmosféra, ktorá dokáže pohltiť. Zaujímavo napísaný scenár, pri ktorom si dosť dlho nie ste istí, či sa dívate na niečie halucinácie, alebo besnenie nadprirodzených síl. Poteší tiež fakt, že tvorcovia mali väčšie ambície, než doručiť prvoplánový „baf“ horor (hoci ľakačky sú aj tu, naštastie ale fungujú). Temný dom tak funguje jednak v žánrovej rovine, ale v druhom pláne aj ako kvalitná psychologická dráma o tajomstvách, zármutku a psychickej bolesti zo straty blízkeho. Palec hore. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jakmile LIVINGDEAD něco pohaní, u něčeho usne nebo se to nelíbí jeho sestře, je to téměř stoprocentní záruka kvalitního filmu. Platí to i u týhle tak trochu jiný duchařiny. Bruckner pro mě začíná být, společně s Derricksonem a Wanem, novodobým mistrem horroru. Poslední z nadějný party "mladejch" režisérů, Flanagan, je zatím trochu pozadu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama