Reklama

Reklama

Vraždy ve Valhalle

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Island, 2020, 6 h 16 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Nína Dögg Filippusdóttir, Sigurður Skúlason, Tinna Hrafnsdóttir, Arndís Hrönn Egilsdóttir, Bergur Ebbi Benediktsson, Aldís Amah Hamilton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Island ochromí první případ sériových vražd v historii země. Podaří se vyšetřovatelům pachatele zastavit včas? (Česká televize)

Recenze (85)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

No nic bude třeba začít bojovat za rovnost pohlaví, ale obráceně! Ženy opět velí, vyšetřují, zachraňují (to bylo dost nevěrohodné). Muži až na výjímky jen do počtu a hlavně padouši. Kdy se to obrátí, tak jak to má být? Jinak rozhodně nadprůměrná záležitost sice ne tak temná, jako v jiných severských krimi a s tradičními rodinnými problémy hlavních postav, ve které mě zaujalo, že islandská policie chodí do akce a to i při pronásledování sériového vraha neozbrojená! ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý příběh, suverénní atmosféra, krásná zmrzlá země a výborně napsané postavy dělají z této poctivé kriminálky výborný projekt. Vlastně od začátku se něco děje, nejdříve přibývají vraždy ( škoda, ze jich nebylo více ), ohledávají se místa činu, začne se vyšetřovat a posledni třetina se úplně změní. Divák je stale napnutý díky povedené atmosféře a čeká, co se bude dít. Vždycky je prostor pro zlepšení, ale Brot v rámci realistické severské kriminalistiky, je ztvárněn skvěle prakticky po všech stránkách. // 4,5* ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

To že něco má severské kulisy, tak to z toho ještě nedělá dobrou detektivku. Zarážela mne zde jedna věc, to opravdu policie na Islandu pracuje v sólo režimu? Když postavy něco zkoumají/vyšetřují, tak zásadně vždy po jednom a bez jištění a často i bez toho aby někdo vůbec věděl kde pořádně jsou. Celkově se děj seriálu většinu dílů dost táhnul a i když ke konci nabral jisté tempo, tak na víc než slabší tři hvězdy to není. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Islandská pochmurná kriminálka. Oceňuji sexy postavu 42letého Björna Thorse (vyšetřovatel povolaný z Norska Arnar). Rovněž přitažlivý mladistvě vyhlížející vystudovaný právník 39letý Bergur Ebbi Benediktsson (policejní ajťák Erlingur) by stál za hřích. Doma je známý jako spisovatel a stand-up komik. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Za mě velice slušná kriminálka, kterých jsem už viděl opravdu nespočet. Žeru je:) a co si budeme, sever v tomhle drží absolutorium, protože na jejich atmosféru a charaktery postav má opravdu málo která země. A všichni tam umí sakra dobře hrát. První případ sériového vraha v zemi je samo o sobě fascinující. Propletenec kde nic nevíte jistě. Silnější čtyřka. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (5)

  • Vraždy ve Valhalle jsou zjevně založeny na skutečných událostech. Ve 40. letech 20. století na Islandu došlo v Dětském domově chlapců ke zneužívání mladistvých. (Quentin10)
  • Seriál se původně vysílal v roce 2019, poté byl celosvětově uveden v roce 2020 na Netflixu a bezplatně vysílán na BBC Four ve Velké Británii. (Quentin10)

Reklama

Reklama