Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

VOD (1)

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Veškerá negativa, která tu ostatní vyjmenovávají v komentářích jsou pravdivá a u mě převažují nad těmi klady, proto i teď po třech měsících od projekce, mám celkem problém vzpomenout si, co se mi na tom líbilo. Obecně mám tak trochu neidentifikovatelný problém s dobovými horory, protože většinou u mě dopadají v hodnocení bídně. Tady skóre nejvíc pokrátí určitě ten nechvalný, nesympatický patolog v podání  Boyda Holbrooka, kterému ta role prostě nějak nedopadla v dobrém světle, za což pravděpodobně může scénář. Ty efekty byly taky průser na ten hype, co se tu po releasu vyskytoval a to monstrum bylo jedním slovem průser. Přivírám oči a dávám tři, ale vzpomínat na to bohužel nebudu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Takový cigánský film prostě. Veškerý výtěžek ze sběru barevných kovů, byť pevně spojených se zemí či budovou, za který to bylo natočeno, okamžitě padl na úvodní záběr ze zákopů první světové, sice solidní, ovšem vzhledem k dalšímu ději zcela k hovnu, načež následuje až sockovsky laciný, dost nudný a behaviorálně i kauzálně naprosto kokotský příběh vykotlané zubní protézy Gity Deméterové, mantákovitého lovce cigánských chimér a ňafavého moreanimáka á la retardovaný Glum, načmáraného v Malování, jež terorizují velkobritskou gádžovskou famílii scénářem, za který by se nemusel stydět ani oligofrenní Milan Žiga, promovaný to několikanásobný absolvent 4. třídy zvláštní školy. Což je dost divné, protože Ellis dosud patlal vcelku zábavné a sysluplné pohyblivé obrázky. Mám obavu, jestli náhodou nepřistihl nějakou partičku kulturně tolik obohacujících pandžábských kočovníků, jak mu prozíravě estetizují barák odstraňováním těch nevkusných měděných okapů a nevyjádřil ostrou nelibost, načež ho, na sociálních dávkách živořící, zlatem ověšená a na 110 kilo vyžraná, matrona smečky strašlivě navěky proklela slovy: „Char miro kar, dilino, same dilo pyčoviny teť budeš točyt, dokuť tě rakovyna nezežere!“. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další Bratrstvo vlků, ale místo dobrodružného či  alespoň napínavého  honu na vlkodlaka jsem dostal  mlhavý atmosférický pomaláč s kletbou staré hnusné brécy, kde místy i něco čvachtlo, ruplo, šplíchlo a klasickými vlkodlaky se Sean Ellis spíš jen inspiruje. Vcelku dobré, ale nijak zvlášť pohlcující aneb důkaz toho, že samotná atmosféra  dobrý horor nedělá a v mlze se tu skrývá nejen netvor (srovnání s Glumem sedí) ale i charaktery postav, scénář a vlastně smysl celého vyprávění, které spěje od zbytečné scény z 1. světové války k jejímu zbytečnému vysvětlení v závěru.  A vítězem se stává stříbro, což moc nedává smysl, ale jako závěr je to zajímavý, ne? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušné štyri hviezdy. Jednak vyšlo super dobové zasadenie, sychravé, drsné, pochmúrne a chladné prostredie, k tomu prislúchajúci kamerový filter. Technicky to bolo na vysokej úrovni na pomery klasického béčka, taká pitva a čo nasledovalo po nej, tak to bol zlatý klinec filmu. Boyd Holbrook je sympaťák a sedela mu úloha, Kelly Reilly nedostala moc priestoru, videli sme síce jej kozy zboku, ale taký full frontal by tomu pridal na kvalite... :) Alistair Petrie hral správneho slizkého vtedajšieho namysleného baróna, ostatní boli viac do počtu. Prepojenie na Gevaudanskú beštiu potešilo. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ak chceš vyhnať cigánskych squaterov z pozemku, musíš rátať s nejakou hnusnou kliatbou a zopár dobre mierenými fľusancami, to vie každý. Poslať na nich žoldákov neschválených Európskou úniou nemusí dobre dopadnúť a to tiež vie každý. Pochovať zaživa hlavnú čarodejnicu, s divným strieborným chrupom v ruke, je vyslovený hazard a to už fakt musí vedieť každý. A napriek tomu... Temná atmosféra je fajn, počasie, že by ani vlkolaka von nevyhnal a sem tam aj drsná brutalita. Na Boyda sa dobre pozerá a pri jeho zápase s bližšie nešpecifikovaným britským prízvukom som mu mocne držala palečky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Příběh souvisí s francouzským filmem Le Pacte des loups (2001). Tento film se odehrává ve francouzském Gévaudanu, kde se má nacházet stvoření, které je obřím vlkem nebo vlkodlakem, jak je zmíněno ve filmu Prokletí. (Johnny.ARN)
  • Boyd Holbrook (John) si scénář zamiloval natolik, že přesvědčil režiséra Seana Ellise, že dokáže úspěšně zahrát britskou postavu, což se také stalo. (Johnny.ARN)
  • Režisér Sean Ellis uvedl, že inspirací pro tento film byl film Vlkodlak (1941), ale zároveň se rozhodl dát mu vlastní význam. Uvedl, že jeho významem je metafora závislosti v tomto příběhu. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama