Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

VOD (1)

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušné štyri hviezdy. Jednak vyšlo super dobové zasadenie, sychravé, drsné, pochmúrne a chladné prostredie, k tomu prislúchajúci kamerový filter. Technicky to bolo na vysokej úrovni na pomery klasického béčka, taká pitva a čo nasledovalo po nej, tak to bol zlatý klinec filmu. Boyd Holbrook je sympaťák a sedela mu úloha, Kelly Reilly nedostala moc priestoru, videli sme síce jej kozy zboku, ale taký full frontal by tomu pridal na kvalite... :) Alistair Petrie hral správneho slizkého vtedajšieho namysleného baróna, ostatní boli viac do počtu. Prepojenie na Gevaudanskú beštiu potešilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmu - temne lesy francúzska, 19 storočie a záhadné úmrtia. Príbeh ma zaujal už od začiatku, herecký je to dobré obsadené, krvavé scény sú skutočne drsné a niekomu môžu byť až nepríjemne na pohľad. Prepojenie s príšerou v Gévaudane mi sem tiež zapadlo. Úvod bol perfektne drsný, temný a záhadný a bavil ma viac ako akčný nemastný záver. 80% - 4* ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ponaučení zní jasně, nech cigány být, nebo skončíš špatně ! Ale to už dávno víme, že jo. Eight for Silver mi smrdělo v kompu pár týdnu a moc se mi do toho nechtělo, nemusím tenhle typ Hororů, navíc z Anglie, bleh, ale nakonec teda příjemný překvápko musím uznat. No hvězda navíc, je za tu výbornou atmosféru a celkem dost dobře vypadající mordy. Ty usekané ruce a nohy, to bylo fakt šťavnatý. A ani se nedá říct, že bych se nějak nudil. Finále sice nic moc, ale znovuzrozený Edward to fakt zabil. Vyjímečně tu čtyrku tady dám. (567. hodnocení) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice temný horůrek s několika originálními nápady. Na těch mne asi nejvíce zaujalo pojetí záhadného prokletí, neboť podobné vlkodlaky nikde jinde nenaleznete. Tempo s jakým se děj vyvíjel je však poměrně pomalé a za normálních okolností bych dílo podobného rázu nejspíš nehodnotil tak dobře. Dostala mne však zdařilá a velice temná atmosféra, čemuž bezpochyby napomohla dech beroucí kamera a vizuál. Díky tomu je prožitek mnohem intenzivnější a člověk tak může mít z některých scén skutečně nepříjemné pocity. I tak se však pro mne jedná pouze o lehký nadprůměr a nebýt bezchybné vyvražďovačky na začátku a finální scény v kostele, asi bych ohodnotil pouze třemi hvězdami. To jsou ale pouze příklady akčně hororových scén. Nicméně mne velmi překvapilo, že ačkoli film do teď přímo sršel originalitou, v závěru se ukázalo, že příběh nebude jeho nejsilnější stránkou, neboť rozpletení zápletky snad ani nemohlo být prostší. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis je šikovnej a za málo peněz, dokáže vytvořit dost muziky. Tentokrát vstupuje poprvé do žánru hororu a přináší atmosferický a velice slušně natočený vlkodlačí horor. K celkovému vyznění hodně pomáhá fakt, že se děj odehrává na konci 18. století a k působivé atmosféře tak stačí pár loučí, staré sidlo, mlha a přilehlé lesy. Vše funguje minimálně první hodinu, kde se hraje spíše na náznaky a pomalé odhalování. V druhé půli už se to začne trochu rozpadat a závěr není úplně uspokojující. Pořád ale příjemný přírůstek do hororového žánru, který funguje více než většina moderních lekaček. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Příběh souvisí s francouzským filmem Le Pacte des loups (2001). Tento film se odehrává ve francouzském Gévaudanu, kde se má nacházet stvoření, které je obřím vlkem nebo vlkodlakem, jak je zmíněno ve filmu Prokletí. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se mísí praktické efekty s CGI. (Johnny.ARN)
  • Film byl dokončen v roce 2021, ale mezinárodně vydán až v roce 2022. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama