Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

VOD (1)

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka nebo silnější trojka. Devízou The Cursed je opravdu povedená dobová atmosféra - staré sídlo, sychravý venkov, hustý les utopený v mlze. Opravdu to působí jako stará hammerovka. Celé se to nese v seriózní rovině, není zde ani náznak humoru, což je poměrně osvěžující. A pár echt hororových scén je vyloženě božích (pitva). Bohužel v několika scénách to celé lehce zaškobrtne. Ti pseudovlkodlaci v celkovém pohledu občas působí nepřesvědčivě, u několika scén útoků pak režisér používá takový debilní rozmazaný filtr, asi právě proto aby zakryl trikové nedostatky, což se do té krásně nasnímané temné gotické nádhery všude okolo fakt nehodí. A dále pak silnějšímu zážitku neprospívá fakt, že k postavám si úplně nejde vytvořit žádné pouto (hlavní patolog/vyšetřovatel mi přišel nesympatický, ostatní jsou buď zmrdi, anebo mají málo prostoru). Nicméně ani přes vcelku štědrou stopáž (a předvídatelnost) mě to ani minutu nenudilo a užíval jsem si, jak pěkně atmoséfricky je to natočené, takže se přikloním spíš k té slabší čtyřce. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ako by to asi vyzeralo, keby boli všetky tie báchorky a legendy typu Beštia z Gévaudanu pravdivé. A mňa  naozaj veľmi, veľmi bavilo sa na to pozerať. Eight for SIlver je dobre natočený ( v áčkovej produkcii), s pekným vykreslením doby, intenzívnou atmosférou a napätím, kvalitnými hercami a plne vážnym pojatím príbehu (žiadny humor). Poprava osady v úvode je dostatočne neríjemná a naturalistická aby ste v ďalšm sledovaní všetkým priali len to najhoršie a samotná Beštia je trikovo obstojná a konečne dokázala ako tak budiť nejakú vážnosť a nepozeral som na ňu so smiechom ako v Asylum filmoch. Chuťovka pre užší okruh divákov, pri ktorej subjektívne hádžem aj piatu hviezdu, Sean Ellis mi svojim filmom dokonale zapasoval do môjho vkusu. PS: ako to, že takýto film sa k nám nedostal do kín?! 90% ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ak chceš vyhnať cigánskych squaterov z pozemku, musíš rátať s nejakou hnusnou kliatbou a zopár dobre mierenými fľusancami, to vie každý. Poslať na nich žoldákov neschválených Európskou úniou nemusí dobre dopadnúť a to tiež vie každý. Pochovať zaživa hlavnú čarodejnicu, s divným strieborným chrupom v ruke, je vyslovený hazard a to už fakt musí vedieť každý. A napriek tomu... Temná atmosféra je fajn, počasie, že by ani vlkolaka von nevyhnal a sem tam aj drsná brutalita. Na Boyda sa dobre pozerá a pri jeho zápase s bližšie nešpecifikovaným britským prízvukom som mu mocne držala palečky. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Dlouhý roky si přeju, aby někdo zase natočil film ve stylu Bratrstva vlků. A hle! Najednou se objevil horor, kterej nemít nadpřirozený prvky, tak by se dal označit za neoficiální a nepřiznanej sequel/spinn-off Bratrstva, třebaže jim tady trochu haprujou roky, respektive století, protože pokud Boyd Holbrook skutečně lovil Gévaudanskou Bestii, jak o sobě tvrdí, tak by mu tu mělo bejt asi tak 130 let. Nicméně atmosférou a "vibem" je tenhle film přesně to, co jsem od něj chtěl. Jen Sean Ellis neumí moc pracovat s napětím a hororovýma prvkama, takže samotný řádění Bestie je zcela sterilní a nejvíc hnusnej a šokantní moment na začátku provedou sami lidi. Scénář se tu i prakticky úplně vykašlal (a přitom by se to sem tak hodilo!) na postupný odhalování tajemství a všechno řeší zbytečně lineárně a ten jedinej nelineární "tajmnej" prvek je prokouknutelnej už tak od 25. minuty. Celá konečná pointa tak vlastně ani nijak nepohladí po duši a snad ani pro film nemá žádnou... inu, pointu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už je čas.“ Niečo medzi veľmi dobrým priemerom a veľmi jemným nadpriemerom. Ale za celkovú temnosť, vážnosť a atmosféru musím ísť na 4*. Trvá to síce skoro dve hodiny, ale hoci je tempo pomalé, pripadalo mi to skôr ako sympatická a príjemná pomalosť, než vyčerpávajúca. Nevadilo by mi ak by to malo o polhodinu viac. Herci síce tak nejak extra nemajú príliš čo hrať, ale snažia sa, možno až zbytočne, keďže, ehm , tak nejak extra nemajú príliš čo hrať. Na Boyda Holbrooka (Narcos), Kelly Reilly (Yellowstone) a Alistaira Petrieho (ale všetci súm typovo výborne vybratí) je radosť pozerať. Výprava a kostýmy nesú správne historický fíling, poteší výprava sídla uprostred zahmlených lesov so zablatenou dedinou v blízkosti. Anglický režisér Sean Ellis (tvorca jedného z najlepších hororov desaťročia: Črepín v hlave s Lenou Headey) sa nevyžíva v explicitnosti, ale keď už tu „niečo“ je, ide na doraz. Kto chce hľadať rôzne myšlienky, podprahové názory a motívy na zamyslenie (rasizmus, xenofóbia...), nech sa páči. Určite nájde. Kto si bude chcieť vychutnať „iba“ historický horor, užije si. A veľmi sa mi páčili posledné sekundy (a šikovné a nečakané napojenie na moju obľúbenú historickú záhadu masových úmrtí v Gévaudane). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Isabelle Laurent (Kelly Reilly) nosí po celý film silné černé oční linky. Každodenní používání očních linek v západních kulturách začalo až ve 20. letech 20. století. Vycházeje z viktoriánské éry, kdy bylo viditelné líčení obličeje spojováno s prostitucí, byl konzervativní postoj ke kosmetice v Evropě a Americe normou. (Johnny.ARN)
  • Vlkodlačí mytologie, jak je prezentována ve filmu, ve skutečnosti více odpovídá skutečným vlkodlačím pověstem než těm hollywoodským, které v popkultuře převládaly v minulém století. Ve Švédsku jsou vlkodlaci často popisováni jako vnější forma, která v sobě uvěznila proměněného člověka. Dalším společným prvkem je nález částí nebo věcí proměněného člověka při odplenění netvora, velmi podobně jako při pitvě Anne-Marie (Áine Rose Daly) ve filmu. (Johnny.ARN)
  • Režisér Sean Ellis uvedl, že inspirací pro tento film byl film Vlkodlak (1941), ale zároveň se rozhodl dát mu vlastní význam. Uvedl, že jeho významem je metafora závislosti v tomto příběhu. (Johnny.ARN)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama