Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo to nenazvali vták v tŕní. Ani neviem koľko dielov a koľko minút z toho som videl, ale to, čo som videl ma nezabavilo, nenadchlo a nedalo mi veľa zmyslu. Ako veriaci som pre to hľadal pochopenie a nejaký zmysel. Niečo možno ušlo a nastolilo to pár otázok a názorov, riešení, či pripomienok, ale celkovo to bola nuda. V jednom diely schádzala hlavná herečka po schodoch, kde upútala kňaza a ak sa mám priznať aj mňa, ale to mi najviac utkvelo v pamäti a ostatné len ťažko, až vôbec, čo znamená, že to asi naozaj za veľa nestálo. Toto nebola romantika podľa môjho gusta. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Kniha je lepší. Seriál je vhodný pro ty, kdo si vzpomínají, že kniha byla pěkná, a chtějí si připomenout, o co šlo. Matně připomenout. Richard Chamberlain není vůbec můj typ, sutany mi puls nezrychlují (a kardinálské klobouky už vůbec ne), ale stejně mám při poslední epizodě vždycky po ruce kapesníky. Dávají ji totiž většinou až konci léta, kdy jsou noci chladné, a já náchylná k nachlazením. :) ()

Reklama

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tato sága je již bezesporu klasika. Vynikající a slavní herci, nádherná hudba od Henryho Manciniho a okouzlující australská příroda, především tedy ukázky Queenslandu. Zkrátka podle mého názoru velmi věrohodným způsobem zfilmováná knižní předloha. Důvod zdejšího nízkého hodnocení spatřuji hlavně v tom, že tento seriál a vůbec příběh je věcí vkusu, tedy pro někoho to může být vyloženě kýč. Ovšem při zachování objektivity musím uznat, že v rámci svého žánru je to perfektně odvedená práce a hodnocení tím pádem snižovat nehodlám. ()

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to viděla jako malinká, tak si na tento seriál vzpomínám na velmi povedený, jako o nenaplněné touze po lásce lidské v křesubití s láskou k Bohu. V pubertě jsem to viděla podruhé...tak ta láska k Bohu zase nebyla tak veliká jak jsem se původně domnívala, ale spíš šlo o ambiciozní tah, kdy ta ježibaba stará věděla o jeho životním cíli, tedy jenom mu v tom pomohla, rozhodnutí bylo čistě jeho, no a ta mladá holčička tedy byla zamilovaná do jedinýho chlapa širokodaleko, nedá se jí divit, Richard Chamberlain měl svoje kouzlo. Pamatuji si pouze na jednu "silnou" scénu. Meggie ke Clearymu: "Otče, já umírám..." Cleary: "Ne, to jenom krvácíš." X_X xD (vtipný komentář Gilmour93) ()

Marci 

všechny recenze uživatele

To byly časy - začátkem 90. let u nás začal běžet tenhle legendární seriál. Zakázaná láska mezi mladou dívkou a knězem, sňatek s nemilovaným mužem, utajované dítě... Všechno je to vlastně červená knihovna, ale nějak to funguje. Sice se na to dneska dívám trochu s nostalgií a úsměvem na rtech, pořád ale ráda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)

Reklama

Reklama