Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál musel v mladosti naraziť každý, kto nebol sirota, pretože potom žil so svojou mamou. Veľmi profesionálne natočený americký seriál s jasným ťahom na trochu odrastenejšie ženské publikum. To bolo samozrejme hotové z čistého charakteru a zasneného pohľadu tu doslova božského Richarda Chamberlaina. Podobný prípad, ako Sever proti Juhu, ale ten sme ako chlapci mali radšej. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mě docela zarazilo. Kniha je považována za jednu z nejlepších rodinných ság a pro mne je toto i nejlepší televizní minisérie. Příběh rodiny Clearyových, kterým se do života připlete jeden ambiciozní kněz. Možná právě proto, že Chamberlain v mládí skrýval svou homosexualitu, dovedl tak dobře zahrát kněze, který tají svou lásku k Maggie. Všechno krásně dokresleno Manciniho melancholickou melodií. ()

Reklama

Jack_D. 

všechny recenze uživatele

Moje hodnoceni je velmi subjektivni, nebot jsem nejprve cetl knihu a pote teprve videl. Puvodne jsem chtel dat 4 hvezdicky, ale kdyz o tom tak premyslim, tak zas tak uzasne spracovane to nebylo a necist predlohu, tak me to snad ani nezaujme a nedivam se na to. Kdyz si ale uvedomim ze je tento miniserial stejne stary jako ja, tak se neni co divit. Byt o par desitek let starsi a videt to v dobe uvedeni tak jsem z toho asi taky na vetvi.... ()

Marci 

všechny recenze uživatele

To byly časy - začátkem 90. let u nás začal běžet tenhle legendární seriál. Zakázaná láska mezi mladou dívkou a knězem, sňatek s nemilovaným mužem, utajované dítě... Všechno je to vlastně červená knihovna, ale nějak to funguje. Sice se na to dneska dívám trochu s nostalgií a úsměvem na rtech, pořád ale ráda. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

film který mě neustále chytá za srdce, vůbec nevadí, že je to už starý, ale ráda se k tomu pořád vrací, ale nemůžu si pomoc, mám dojem, že pravá láska může být opravdu jen ve filmu, taková ta idealistická, ale v tomto filmu zakázaná láska je nejupřímnější, jakou jsem kdy mohla vidět a co je na tom, že on byl kněz? i kněží mají právo na lásku, tady je jasný důkaz co to může udělat s člověkem, když lásku nemá, jaké trápení a zničení člověka může celibát udělat ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)
  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)

Reklama

Reklama