Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Shit 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tohle viděl v televizi a byl sem z toho neskutečně unešenej, teď sem to po dlouhý době viděl znova a přišlo mi, jako bych tehdá viděl něco úplně jinýho, protože sem si to pamatoval jako takovou detektivku se soukromým očkem, nicméně i když příběhově to bylo něco jinýho než sem čekal, tak to vůbec nevadilo, jelikož to je výborně thrillerovsky promyšlený, i když v závěru možná trochu zbytečně překombinovaný, skvěle zábavný, hlavně díky úžasně hláškujícímu Woodymu a i celkem napínavý. Mimochodem Elizabeth Shue je tady extrémně sexy ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento vynikajúco napísaný film má všetko, čo skvelý film noir potrebuje. V prvom rade je to femme fatale Rhea Malroux, ktorú s prefíkanou presnosťou zahrala Elisabeth Shue a hlupák, ktorý sa nálepy na med , Harry Barber, ktorého hrá Woody Harrelson. Ďalším dôležitým a nevyhnutným prvkom je lepkavé, horúce podnebie na Floride, ktoré dodáva erotickú atmosféru.  6/10 ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Kapánek nedopečený príspevok do žánru neo-noir. Viac jak na chytrý scenár sa tu hraje na atmosféru (Florida, bejby) a takový ten off-beat vibe, aký očakávate od režiséra Plechového bubienku. Woody je správne skrachovaný a Gina, Chloe s Elizabeth Shue tvoria tak silné kombo, že radi prehliadnete všetky nedostatky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka je určite niečím viac než profesionálne odvedeným thrillerom v štýle čierneho filmu, ktorý je v poslednej dobe opäť v móde. Svoj priestor využívajú hereckí predstavitelia, Woody Harrelson ako otrlý chlapík, ktorý sa však nemôže ubrániť vplyvu okolností, a Elisabeth Shue, Gina Gershonová a mladá Chloe Sevigny v roliach troch odlišných, avšak sexuálne veľmi atraktívnych žien. Medze žánrového priemeru však režisér Volker Schlöndorff prekračuje hlavne v jednej, ironicky pojednanej vrcholnej scéne s kyselinovým "kúpeľom". Je to všetko slušná kulisa pre "film noir", s ospalým barom, kde stratená existencia Harry utápa v lacnom bourbone svoje posledné šance. Môžem len veľmi pozitívne hodnotiť a odporučiť tento misteriózny thriller. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem nevydržela sedět v napětí ani minutu (prostě nuda), i přestože mám Woody Harrelsona jako herce fakt v oblibě. Všemu nasadil korunu předvídatelný závěr. No jako eroťák se to možná ujme. Volker Schlondorff ujel s tímhle projektem na plné čáře (vlastně jen proto jsem se donutila dodívat to až do závěru). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama