Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Škandinávia sa predviedla zase v dobrom svetle. Horor o deťoch, so sociálno-dramatickým presahom prevažne odohrávajúci sa cez deň počas ich nevinných hrátok ;) a je teda občas poriadne znepokojivý. Hlavný detský záporák akurátne vybratý, aj hlavné detské predstaviteľky dobre zvolené a prirodzene hrajúce. Dĺžka filmu je takmer dve hodiny, ale nuda nehrozila. Snímka sa v niektorých smeroch podobá na staršiu Kroniku (aktuálny škandinávsky De Uskyldige je komornejší a viac sa drží pri zemi, asi i preto mi viac sedel. Ale môže/nemusí to byť i o tom, že čo divák vidí z oboch filmov ako prvé, to bude možno preferovať. Ťažko napísať, zase podobné snímky to sú, ale nie rovnaké.). A hoci niektoré otázky zostali nezodpovedané, tak za štyroch Eskilov Vogtov, teda, zaslúžené štyri hviezdy. ;) ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Tak toto škandinávskym bratom vyšlo. Precízne a premyslene natočený film, ktorý rovnako dobre funguje vo viacerých rovinách. Mrazivé to je ale že sakramentsky, napätie a ohrozenie je hmatateľné na každom kroku. No na druhej strane je to aj rovnako silné v zobrazení citlivého a zraniteľného detského sveta, ich vzťahov, dobrých rodičov, horších rodičov. Na pozadí hororového námetu sa tu odohráva oveľa viac. Je to taký Scanners pre náročných a trpezlivých, liznutý Shiningom...na nórskom sídlisku. Určite nie prvoplánový, ale prekvapivo komplexný a dobre zvládnutý film, ktorý rozhodne patrí do červených čísel. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

To je krásný příklad toho, co nemám rád. Nevím, zda dát plný počet nebo čistou nulu. Děti to zahrály skvěle, má to perfektní „hudbu“, a kamera si občas pohraje. Na druhou stránku je to strašně pomalé a roztahané. Musím přiznat, že jsem se místy nudil. Takže dám čistý průměr a je to.   Ještě bych rád dodal, že to, co je zde uvedeno jako chyba chybou není. Je to tak natočeno úmyslně, stejně jako některé další záběry z pohledu děvčátka Aishy.      ** A PŮL ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mrazivě severský, tak jak to prostě lidé ze severu umí - přijde mi, že děti ze skandinávského poloostrova obecně patří k těm nejtalentovanějším a nejvíce přirozeným hercům na světě. Už jsem viděl filmů nespočet a nikdy nezklamou, stejně jako zde - partička děcek na sídlišti, jejíž členové oplývají zajímavým telepatickým vnímáním a ještě k tomu tím mohou sami sebe navzájem ovládat. Vskutku zajímavý a napínavý film, odehrávající se pouze na území malého sídliště.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama