Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sídlištní akvárium a v něm žahavé doteky medúzky indické vs. čisté dětské duše, co uměly zastavit před prahem temnoty. Plus za finále westernového charakteru, přesvědčivé dětské herce a vyhnutí se průvodním jevům, které přináší zmutovaní Kentové pubertální věkové kategorie, nicméně zůstává pocit, že to pomalé hoření za liknavých pohybů kamery mohlo v kratším čase vzplanout intenzivněji. A teď se vás zeptám, milánkové. Je horší boj s nadpřirozenými silami, nebo s lhostejností..? ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Paradne pokojne sidlisko, priam v na pokraji severskych lesov, takmer vyprazdnene od dovolenkujucih obyvatelov. Idylka, do ktorej sa pristahuje rodinka, mala a nezbedna 9-rocna blondynka a jej starsia autisticka sestra. Co z uvodu vyzeralo ako nezbedne, az drsne hry hlupunkych deti, velmi pozvolna a znepokojivo ...prerastie do mystery az obav, co sa udeje, z toho, co skrsne v detskej hlave plnej bezhranicnej fantazie. Zaver bol uzasny. Prijemne prekvapenie a uznanie tomu, ako dokazali severanie v tejto kooperaci s mladuckymi hercami spravit tak vydareny atmosfericky kusok. Spokojnost. Odporucam. 75% ()

Reklama

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Tak toto škandinávskym bratom vyšlo. Precízne a premyslene natočený film, ktorý rovnako dobre funguje vo viacerých rovinách. Mrazivé to je ale že sakramentsky, napätie a ohrozenie je hmatateľné na každom kroku. No na druhej strane je to aj rovnako silné v zobrazení citlivého a zraniteľného detského sveta, ich vzťahov, dobrých rodičov, horších rodičov. Na pozadí hororového námetu sa tu odohráva oveľa viac. Je to taký Scanners pre náročných a trpezlivých, liznutý Shiningom...na nórskom sídlisku. Určite nie prvoplánový, ale prekvapivo komplexný a dobre zvládnutý film, ktorý rozhodne patrí do červených čísel. ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Na ospalém Norském předměstí se během letních prázdnin spřátelí parta malých dětí, postupně zjišťují že mají podivné zvláštní schopnosti a začnou přemýšlet jak se svými novými dovednostmi naloží, jejich následné jednání však povede k tragickým událostem. Tento film se zabývá autismem, psychopatií v raném věku a bezdůvodnou dětskou krutostí, scéna se střepem v botě se mi vryla hluboko do paměti. Určitě vychválím herecké výkony všech děťí, skvělou atmosféru a originální příběh, jediné co mi vadilo byla přepálená stopáž. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Mrazivě severský, tak jak to prostě lidé ze severu umí - přijde mi, že děti ze skandinávského poloostrova obecně patří k těm nejtalentovanějším a nejvíce přirozeným hercům na světě. Už jsem viděl filmů nespočet a nikdy nezklamou, stejně jako zde - partička děcek na sídlišti, jejíž členové oplývají zajímavým telepatickým vnímáním a ještě k tomu tím mohou sami sebe navzájem ovládat. Vskutku zajímavý a napínavý film, odehrávající se pouze na území malého sídliště.......................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama