Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá rodina sa presťahuje na sídlisko. Dve dcéry si tu nájdu nových kamarátov, s ktorými začnú tráviť čas. Deti postupne zisťujú, že sú vzájomne prepojené a majú zvláštne schopnosti. Skupina má ale svoj slabý článok, ktorý ich dostane do obrovských problémov. - Surová, precízne zahraná a patrične nepríjemná hororová dráma zo severu. Horory, v ktorých sú hlavným zdrojom zla deti, mám velmi rád. Na The Innocents mi najviac imponovalo to, že sa dej odohráva počas každodenného života rovno pod dohladom dospelých, a nie na nejakom izolovanom mieste, ako tomu v hororoch tohto typu býva. Nesadlo mi to úplne na 100%, ale pozerám, že filmy, na ktorých sa tento režisér podielal, vyzerajú väčšinou velmi zaujímavo, takže sa tento kúsok oplatí vidieť. Tiež dúfam, že sa k hororu ešte vráti, pretože má velmi netradičný štýl, čo sa v dnešnej dobe nevidí velmi často. ()

Alouette 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle skandinávský horor se mnou pěkně zacloumal. Ida s rodiči a svou autistickou sestrou se přistěhují do bytu na sídlišti. Seznámí se ještě s chlapcem a holkou a hrají si spolu, jak to u takových děcek bývá. Najednou se u nich objeví nadpřirozené schopnosti a tak jejich hrátky dostanou jiný rozměr. Bohužel jeden z nich je psychicky nevyrovnaný a své schopnosti zneužije k dosti znepokojivým účelům. Na začátku mě znepokojovalo chování těch děcek. Hlavně malá Ida, která byla doma tak trochu ve stínu své sestry, která potřebovala neustálou pozornost rodičů, byla na pěst. Vlastně první polovinu filmu se díváme na takové psychologické drama a pak se film přehoupne do mysteriózního psycho hororu. Napínavý to bylo jak prase a tím že tu šlo o děti, stal se film celkově hodně znepokojivým. Dobře to na nás ti seveřani ušili! V jiných recenzích je zmíněno něco ve smyslu dětských X menů. Já bych to k nim ale nepřirovnával, protože pak byste vy, kteří jste film ještě neviděli, mohli čekat něco jiného. Tenhle film pro každého nebude. Pokud máte ale rádi severské filmy, originální námět, slušné herecké výkony v dětských rolích, tak vřele doporučuji! Jelikož jsem tu několikrát zmínil slovo znepokojivý, tak u mě má jednoznačně 9/10! ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější scénou filmu, byla bezpochyby ta kočičí. Nicméně bych to viděl spíš na úctyhodně natočený průměr o temném lidském (v tomto případě dětském) nitru a testování hranic všeho živého. I když byl ten malý zmetek vykreslen mimořádně odpudivě, což nelze neocenit, tak jako poměrně velký zápor vidím plně nevyužitý potenciál temných skutků a vlastně ani telekinetických super schopností. Pak bych ještě okomentoval závěrečný souboj vůle, ač na první pohled zajímavý, tak ve výsledku spíše mdlý a rozhodně se od toho dalo očekávat více parády, než pouhé vlnky na hladině. 68% PS: Už dlouho jsem neviděl takto povedený plakát. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nadmíru znepokojivý severský temný úkaz, který hodně těží z velmi originálního nápadu a svojí surovou atmosférou potěší ne jednoho milovníka studených dramat. Vidět to někde na festivalu v plném sále, určitě dám aspoň ty čtyři, nicméně na to, jak je to příběhově vlastně poměrně prázdné a nedynamické, je ta téměř dvouhodinová stopáž s ohledem na extrémní slow burn tempo hodně na škodu. Takhle jsem měla co dělat, aby mě to neukolébalo, ač mě to vlastně bavilo. Ostříhat to o ty utahané scény před samotnou "akcí" a dát tomu trochu spád, jistě by se mi to vrylo pod kůži ještě víc. Tímhle stylem je to pro mě taková pěkná trojka, která by ovšem neměla upadnout v zapomnění. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nuda na sídlišti aneb začíná to trháním nožiček mouchám a končí doživotím.  Eskil Vogt nabízí zajímavou alternativu vývoje sériového vraha, pracovně bych ji nazval  jepičí superzmrd.  Docela znepokojivé a pochopitelně, že i seversky chladné a ujeté výletování  dětskou psýché, kde střepy v botách autistické sestry zdaleka nejsou tím nejhorším projevem nevinné dětské duše.  Objeví-li pak  malý a ještě neochmýřený vrážek (hezká to zdrobnělina, že?  Můj vlastní copyright!)  při hrách s kamarádkami ve svých patiích tele a pohybově je taky setsakra telenadanej, je na průser samozřejmě zaděláno, naštěstí i pro něj. A přitom to začne tak nevinně, křupnutím kočičí hlavy... No, zdráhal jsem se děckám, tedy kromě autistky, ta byla naprosto libově zahraná!, uvěřit i jen to, že jsou děcka, jak jim přeříkávání textu a ksichtění se nešlo, ale jinak jsem byl s mrazivou alternativou malých zmetků  vlastně spokojenej a tak si nakonec dupnu i čtyřikrát... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama