Reklama

Reklama

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga

  • USA Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

POMO 

všechny recenze uživatele

Milá feel-good komedie takřka bez záporné postavy, se srdíčkem obhajující pozitivní hodnoty a různorodost Evropy, a opepřená trefnými vtípky na společenské témata (vztah Islanďanů k Amíkům; v Rusku nejsou žádní gayové atd.). Upřímně mě dojala a potěšila. Čtvrtou hvězdu dávám nejspíš proto, že mám velkou slabost pro Island (zrovna Húsavík jsem přes 2-denní čekání na lepší počasí viděl pouze v oparu a dešti) a protože jsem jeden z mála v mém okolí, kterým nevadí Will Ferrell. Tohle si zrovna i spolunapsal a spoluprodukoval, což potvrzuje jeho zasloužené místo v koruně žánru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU VYHRAJU SOUTĚŽ EUROVIZI A NIKDO SE MI SMÁT NEBUDE!...“ /// Eurovize je kreténská soutěž (která se dá vyhrát jen s pomocí skřítků)… a o tom je tenhle film… Rachel McAdams bude krásná i kdyby hrála s větším blbečkem, než je Will Ferrell, spousta buzíků (nevím, jestli ty lidi hráli sami sebe…?) a jestli někdo bere tenhle film vážně, tak je stejná bukvice jako ti soutěžící. Naštěstí ironie, ta jedna kurevsky vtipná scéna a hlavně Ferrell jsou dostatečnou zárukou… kurva nebo ne? Nečekejte další „Zrodila se hvězda“, přestože závěrečná třetina je pro mě překvápkem a názorným příkladem, jak z „ničeho“ udělat klišoidní podívanou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat z Húsavíku. 2.) Miluju Jaja Ding Dong. 3.) Thx za titule „Zuzana Vrzalová“ a „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O Eurovizi (a jejích podivných aférách) jsem měl vždy jen mlhavé povědomí a proto když se objevil trailer na tento film (ano, ten videoklip, jež jsme každý viděli desetkrát), jsem to bral tak, že si velký fanoušek Will Ferrell natočil velké promo na letošní ročník a nejedná se o skutečný film (podobně jako před nedávnem ten trailer na Dundeeho). Je velká škoda, že zrovna letos to nevyšlo a film to zbytečně odnesl, jelikož ten buzz mohl být mnohonásobně větší...a oprávněně, jelikož se jedná o feel good film s přestřelenými gagy, jak ostatně u Ferrella s Mccartym známe, ovšem v těch správných momentech dokáže přesně zahrát na melancholickou strunu. Někdy je to až moc pitomé, ale celkově jsem si to moc užil a doufám, že i ty čísla na Netflixu budou! ... 7,5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zabolelo, můj oblíbený komediální herec, který umí být často trapný a afektovaný přesně v tom správném poměru, aby mě jeho komedie bavily se tentokráte převtělil do zoufale nevtipného, vlastně obyčejného zpěváka z Islandu, který chce stůj co stůj uspět ve fenoménu Eurovize. Místo třeskuté zábavy, jsem byl svědkem něčeho čeho jsem se vždy trošku obával. Ferrell dospěl, zestárl a já vždy tak nějak tušil, že tento vlastně inteligentní člověk, dává svým fanouškům přesně to po čem touží, takže právě proto před kamerou ze sebe dělá idiota. ... nebudu to nějak protahovat, dle mého soudu natočil komediálně možná svůj nejhorší film. Má vize byla, že si padesátník spolu se čtyřicítkou udělají srandu z těch dětských pop hvězdiček. Místo toho to naši dva hrdinové berou smrtelně vážně. 20% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co napsat o tomto filmu? Čekal jsem střeštěnou pitomost v duchu Ledově ostrých, kde se Ferrell vysmál krasobruslení. Jelikož nesleduji a nemám v oblibě Hlasy, X-faktory, Superstáry a podobné hovadiny, byl jsem celkem zvědav, jak se s tím popasuje v tomto případě a co to zas bude za šílenost. Musím však upřímně přiznat, že to bylo docela fajn a ač je Ferrell synonymem pro nekoukatelné slátaniny, tady zřejmě lehce stáhl nohu z plynu a vznikl veskrze příjemný komediální kousek, prošpikovaný opravdu hezkými písněmi. Děj a příběh celkově je vykalkulovaný a pitomý, ale určitě je to něco jiného, s čím jste se u Ferrella příliš nesetkali a už to je důvod k tomu se na to podívat. A pokud některá z písní nezíská zlatého bludišťáka, tak už nevěřím, že je spravedlnost v tom prohnilém Holém Údu. Překvapivé čtyři sluníčka, kterým výrazně dopomohla svým hlasem Molly My Marianne Sandén. Všechna čest. 75% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Herec Hannes Óli Ágústsson (Olaf) bol hovorcom islandskej poroty počas skutočného veľkého finále Eurovision Song Contest Rotterdam 2021. Namiesto pridelenia 12 bodov zúčastnenej krajine dal body pesničke „Ja Ja Ding Dong“. (belinko)
  • Když Will Ferrell oslovil Demi Lovato, aby ztvárnila postavu Katiany Lindsdottir, nebyl si jistý, zda zpěvačka roli přijme. Dokonce se jí i dvakrát ptal, jestli četla scénář a nevadí jí, co se s Katianou stane. Demi ale řekla, že se jí nápad moc líbil a právě proto roli přijala. (ClaireWhite)
  • V semifinále se rovnou vyhlašují země, které postoupily, jednotlivé sčítání bodů probíhá až ve finále soutěže. (Mara97)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno