Reklama

Reklama

Ztracené dívky

  • USA Lost Girls
Trailer

VOD (1)

Zoufalá matka se snaží najít pohřešovanou dceru a odhalit pravdu – a pomáhá tak uzavřít šňůru nevyřešených vražd. Podle skutečné události. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Začne to ako to útrapné, rodinné drama. Potom to nejak tak plynule prejde do vyšetrovacieho thrileru, kedy sa objavujú telú a všetci sú nervózni, aby sa to opäť začalo prelínať s depresívnymi rodinnými dialógmi o tom, kto koho opustil a kto sa ako cíti. je to síce príbeh ktorý sme už videli, ale ten spôsob natočenia je zaujímavý. 2 z 5 ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Svojím spôsobom "one-woman" show, keďže hlavná rola Amy Ryan extrémne prevyšovala ostatných, ktorý mi pripadali, že tam sú iba tak, aby boli a toto bolo dosť vidno na dcérach, ktorých charakter mohli tvorcovia viac rozviesť. Inak je to jednoduchá a bežná pátracia jednohubka, ktorá priláka aj napriek tomu, že neprináša prevratné zvraty alebo dlhú cestu medzi prípadom a jeho vyriešením. Záver bol podľa mňa celkom odfláknutý. Síce to je podľa knihy a skutočného príbehu (ktorý je ktovie aký), ale tvorcovia mohli mať aspoň pri závere voľnú ruku. Prospelo by tomu poriadne zakončenie a zodpovedanie na VŠETKY otázky a tým pádom aj pár minút naviac, ale aj tak beriem Lost Girls ako jednoduchú oddychovku, ktorá pekne ubehla a splnila svoj účel. 6/10 (Videné 14.3.2020, Originálne znenie) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Od thrilleru o sériovém vrahovy, říznutým sociálním dramatem, bych čekal cokoliv, jen ne tak šílenou nudu, co přinesla tato silně nekvalitní podívaná, která nedisponuje ale opravdu absolutně ničím, čím by mě alespoň minimálně dokázala oslovit. Především celá ta zápletka je jedno obrovské přešlapování na místě, které se prakticky od začátku až do konce naprosto nikam neposune, a o závěrečném vyústění pak ani nemluvě, za takové finále, respektive pointu, by si zasloužili tvůrci nakopat tak akorát prdel a je úplně jedno, že se drželi skutečných událostí, neboť i tak to šlo završit jakýmkoliv důstojnějším a efektnějším způsobem, než jen oním použitým suchým konstatováním. Po celou dobu tu každopádně není divák svědkem ničeho jiného, než že jedna vážně nedůvěryhodná matka jakože „pátrá“ po osudu své dcery, šlapky, při čemž se setká s ještě nedůvěryhodnějšími dalšími příbuznými dalších šlapek, no prostě společenská hitparáda jako kráva, do toho zde tvůrci ještě naprosto nesoudně znemožnili policejní složky, ze kterých udělali dost nepřiměřeně jen nezaujaté panáky, podezřelí pak vyvolávali pocit záporáků z třísetdílné telenovely, no prostě děs a bída. Film krom toho ale nenabízí ani něco jak napětí, atmosféru, či emoce, vše působí mdle, otravně, nezáživně, tento thriller se zkrátka opravdu vážně ani trochu nepovedl a já fakt nenacházím jediný důvod, proč by ho měl kdokoliv vůbec kdy vidět. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Mohla to být dobrá detektivka. Bohužel, máme tady sociální rodinné drama v hlavní roli s velmi vyžilou matkou, která, spolu se svýma děckama a nějakým ženským spolkem, dostala ve filmu k dispozici tak 70% stopáže. Každý okamžik, kdy byla na obrazovce a něco tam s někým cholericko hystericky plácala, mi lezl na nervy. Bylo třeba hodně přetáčet. Nepotěší ani experimentální kamera a chaotický střih. (16%) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, tak já měl za to, že Netflix točí jenom dobrý filmy...a on taky umí točit vysloveně špatný filmy. Ztracené dívky jsou třeba rádoby americký mysteriozní drama s kriminalistickým nádechem, reálným příběhem a skutečností, která Vás má šokovat na konci příběhu svojí doslovností. Výsledek je ale takovej, že hodinu a půl čučíte na televizi, kde se neděje zhola nic. Postavy pobíhají z bodu A do bodu B, sem tam si něco řeknou, někde se něco lehce stane, průběh to nemá žádnej a pak najednou bum - hotovo. Jediný plus filmu je Thomasin McKenzie, kvůli které jsem si to pustil, ale kdybych ji neznal, tak se vlastně taky nic nestane. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film je založen na základě stejnojmenné knihy od Roberta Kolkera. (Tejkina)
  • V červenci 2023 byl architekt Rex Heuermann zatčen a obviněn ze zabití tří z jedenácti obětí dlouho neobjasněné série vražd na Gilgo Beach na newyorkském Long Islandu. Muž žil desítky let přímo naproti zálivu, kde byly mrtvoly v roce 2010 a 2011 nalezeny. (sarah.cs)
  • Natáčelo se od 15. října do 27. listopadu 2018 v americkém státě New York. (BMW12)

Reklama

Reklama