Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (149)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než čtyřka, ale jen o trochu. Čtyřka byla vážně k uzoufání nudná, a v podstatě všechno v ní bylo trapas. Pětce se aspoň občas něco povede, a jestli se něco vyloženě povedlo, tak je to obsazení nového Obelixe. Film si v úbodu odnude povinné komiksové forky (smradlavé ryby, trubadůr...) aby navázal pár odkazy na původní filmy a přešel do originální tvorby, která se sice snaží držet v mezích atmosféry komiksů, ale zpravidla je to všechno prostě nuda a až moc na první dobrou. Obsazení Asterixe je opět tragédie, a vůbec nechápu, kde sám režišér nabyl dojmu, že se na tuto roli hodí. Z cameo rolí z toho nejlépe vychází Zlatan, ale Richard i Cottilard jsou úplně zbyteční, a ještě stejně ani nejsou k poznání. Nevím, proč mají tvůrci furt nutkání vytvářet něco nového, když mají k dispozici tolik kvalitních komiksů, které by se dali zfilmovat. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. V rámci možností jde pořád o celkem obstojnou zábavu (pacifikace Banána je skvělá a Ibrovo cameo taktéž). Problémem však je, že celá Říše středu dost dojíždí na nevýrazného představitele Asterixe a pochybné scénáristické vsuvky, které nemají žádné příběhové opodstatnění (eskapáda v podání Karaoky je naprosto mimo). Největší zážitek tak mám ze solidního dabingu, díky kterému jsem si po většinu filmu představoval Suchánka v roli Asterixe. Bože, ten chlap by byl pro tu roli jako dělaný! Schválně si to zkuste představit... ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Moc hraný Asterixy a Obelixy nemusim. Ale co naplat, když konkurence je v žánru komedií a dobrodružnejch filmů posledni dobou tak mizerná. Takže díky současnym okolnostem dávám nejvyšší hodnocení. A to nejenom kvůli tomu, že je to s filmama v tom daným žánru poslední dobou tak špatný, ale taky proto, že se film dokázal odvázat a bere si na paškál různý neduhy dnešní spolecnosti. Ať už se jedná o přílišný tlačení na korektnost, tu kravinu s gendrovou vyvážeností, anebo neškodný mlácení ženskejch či chlapů jakbysmet. Je to všechno milý a ten film mi prostě tu náladu zved. A to se v dnešní divný době neskutečně cení. Velmi dobrá práce obou hlavních postav a potěšil moc i Pierre Richard. Moc rád sem ho zase někde viděl, ačkoliv tam moh bejt víc, než byl. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • V době, kdy se odehrává příběh, tedy rok 50 př. n. l., vládla v čínském císařství dynastie Chan. (Krtek123)
  • Vincent Cassel (Julius Caesar) před natáčením filmu přečetl všechna současně vydaná alba Asterixových dobrodružství. (Krtek123)
  • Guillaume Canet si chtěl nejdřív zahrát římského diktátora Julia Caesara (Vincent Cassel), ale nakonec ho jeho kolegové přemluvili, aby se ujmul role galského válečníka Asterixe. (Krtek123)

Reklama

Reklama