Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (150)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Reklama

Lukyys11 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl docela mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se po takové době vrací oblíbená komediální dvojka Galů. Protože jsem původní filmy s Gérardem Depardieu měl jako malý celkem rád, tak jsem si řekl, že toto nové zpracování by asi stálo za to také vidět. Po celou dobu filmu tu je takový "odlehčený humor", který slouží především pro mladší publikum, ale ono se to k Asterixovi a Obelixovi asi prostě hodí. Za mě průměr, ale jako rodinný komediální film s cílovkou nejspíše pro mladší to je v pořádku. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než čtyřka, ale jen o trochu. Čtyřka byla vážně k uzoufání nudná, a v podstatě všechno v ní bylo trapas. Pětce se aspoň občas něco povede, a jestli se něco vyloženě povedlo, tak je to obsazení nového Obelixe. Film si v úbodu odnude povinné komiksové forky (smradlavé ryby, trubadůr...) aby navázal pár odkazy na původní filmy a přešel do originální tvorby, která se sice snaží držet v mezích atmosféry komiksů, ale zpravidla je to všechno prostě nuda a až moc na první dobrou. Obsazení Asterixe je opět tragédie, a vůbec nechápu, kde sám režišér nabyl dojmu, že se na tuto roli hodí. Z cameo rolí z toho nejlépe vychází Zlatan, ale Richard i Cottilard jsou úplně zbyteční, a ještě stejně ani nejsou k poznání. Nevím, proč mají tvůrci furt nutkání vytvářet něco nového, když mají k dispozici tolik kvalitních komiksů, které by se dali zfilmovat. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Asterixem cíleně nevyhledávám. Rodinné kino je ale nutnost. Zpočátku jsem se nebavil a dabing mi přišel nepovedený. S dalším dějem ale přibylo humoru a vtipných hlášek a narážek. Potěšilo mě vidět Pierre Richarda a Zlatanův Antivir byl vynikající, povedl se i Caesar. Příjemné překvapení, jež jsem nečekal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)
  • Guillaume Canet si chtěl nejdřív zahrát římského diktátora Julia Caesara (Vincent Cassel), ale nakonec ho jeho kolegové přemluvili, aby se ujmul role galského válečníka Asterixe. (Krtek123)

Reklama

Reklama