Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (149)

Lukyys11 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem byl docela mile překvapen, když jsem se dozvěděl, že se po takové době vrací oblíbená komediální dvojka Galů. Protože jsem původní filmy s Gérardem Depardieu měl jako malý celkem rád, tak jsem si řekl, že toto nové zpracování by asi stálo za to také vidět. Po celou dobu filmu tu je takový "odlehčený humor", který slouží především pro mladší publikum, ale ono se to k Asterixovi a Obelixovi asi prostě hodí. Za mě průměr, ale jako rodinný komediální film s cílovkou nejspíše pro mladší to je v pořádku. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Dávám 3*, i když pokud jsem dával i čtvrtému dílu 3*, tady by to nakonec bylo spíš 3,5*. Na tenhle film se nejde koukat jako na vážnou věc. Stačí k tomu přistoupit jako k blbosti a přesně to od toho dostanete a tu a tam se možná zasmějete. Já se tedy při sledování bavil. Děj vlastně relativně jednoduchý, ale šperkují to klasické asterixovské prvky jako vtipná jména (princezna Fuj, Nabančim, Titanix...), moderní prvky aplikované do staré doby (poštovní holubi vrnící jako příchozí SMS) a zpomalené slomo záběry ala scény v Misi Kleopatra (tenkrát u toho hrálo Ti Amo, tentokrát Say You Say Me). Jontahan Cohen v jedné z hlavních rolích byl zajímavý a ačkoliv jsem se toho zpočátku bál, jeho nadabování Jakubem Kohákem bylo dobré, častokrát jsme si i říkali, jestli ho ten Kohák fakt nedabuje, protože kromě podoby ve jméně si jsou lehce podobní i vizáží. A milým překvapením byl také Michal Suchánek jako Asterix, toho jsem se také bál a bylo to až nad očekávání dobré. Určitě nelituju, že jsem film viděl a rád se tu a tam podívám zase. ()

Reklama

Lupes odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto díle je smícháno to nejhorší z asijského kýče (kung-fu, masové scény) a západního filmového úpadku (absence znalosti dobového kontextu, logiky i humoru). Manželské etudy z Caesarova života jsou provenience Troškovy, Depardieu a Baer moc chybí a ani Cassel to nezachrání. Obsazování hereckých dřev v podobě pop ikon typu Zlatana pak ukazuje, že výdělku je podřízeno vše. Přidáme-li k tomu touhu veškeré pánské populace po Asiatkách, čínsky zpívané hity západního popu a Caesarovu nepochopitelnou touhu po daleké zemi středu, kouká z toho kalkul tamního kasovního trháku i podezření ze štědré čínské finanční podpory natáčení samého - byť v titulcích tuto koprodukci oficiálně nenajdete. Vyloženě strašné jsou pak všechny pokusy o milostná vzplanutí. Už i Frantíci, zdá se, zapomněli, co je to láska a jak sbalit holku; ze "slabšího" pohlaví mají evidentně hrůzu. O co méně je milostná rovina příběhu přijatelná, o to více je jí ve filmu věnováno místa, byť vzbuzuje pocity nepatřičnosti, trapnosti, ba lehké nevolnosti. Děti to nebaví, komiksové akce je minimum, chybí i další atributy Asterixových  příhod, jako divočáci, disproporce ve výšce postav, Obelixova otylost apod. Trpí tak nejen inteligentnější část rodičovstva ale i skalní fandové předlohy, nemalá skupina diváků proto odchází už před koncem. Na samé dno však film klesá ve chvílích Asterixova opojení z kung-fu, vegetariánské stravy a meditace! Jak mohli tohle Goscinnymu a Uderzovi udělat? ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Ehm, cože? :D Řekněte mi někdo, že to je parodie, prosím :D To byla hrozná sračka, ano hudba dobrá, ale to je tak všechno. O hereckém obsazení ani nemluvím nikdo mi tam nesedl. Já sice nepiju, ale normálně, jsem dostal chuť :D Fakt to je film na zhulení a jestli někdo bude brát film vážně, tak bude jenom nasraný. Prosím u toho filmu nehledejte logiku, ani špetku serióznosti, které v ostatních filmech, alespoň trochu byly. Film si dělá prdel ze všeho z čeho jde a přiznám se že já jsem se smál, ale aby se neřeklo je to strašně trapné, ale jako fakt hodně :D Ti co si nechtějí ubližovat, vyhněte se obloukem. Toto bylo mimořádné hlášení. Bůh s námi :DDD 5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v sestupné tendenci, Gérard Depardieu je již v nemilosti, takže tu již máme i nového Obelixe. Horší než předchozí díl z Británie to není, ale první dva díly zůstanou pravděpodobně již navždy nedosažitelné. Osobně bych si přál do dalšího dílu, aby adaptoval nějaký další známý příběh místo nového námětu a trošku ubral na příliš připitomělém humoru. Uvidíme, kdo bude případný další díl po Číně koprodukovat, měl jsem tyhle příběhy vždycky rád, tak snad se níž už nepůjde. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)
  • Pirát Baba, kterého si zahrál Issa Doumbia, má ve filmu vousy. V komiksu je pirát oholený. (Krtek123)

Reklama

Reklama