Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. Opět animace, která mě osobně bezmezně fascinuje, úžasná hudba, vizuálně promakané, jak má Tomm Moore ve zvyku. Pro jeho překrásné počiny mám beznadějnou slabost. Enviro záměr v tomto případě jasný, v hlavní roli neposlušná dívka, tzn. úspěch zaručen, ještě do toho zamíchal politiku, která tam podle mě být nemusela, ale zase by tam musel být člověk tmavé pleti, což by z hlediska historického drhlo, takže raději takto, no a sázka na jistotu byla hotová. Pokud bych neviděla Mooreovy předchozí dva nádherné filmy (Píseň dokonce na velkém plátně), rozplývala bych se, neřešila tolik děj a šla do plných. Jenomže já je viděla a konkrétně Píseň moře je mé animované asi NEJVÍC. Absolutně mě to okouzlilo, dojalo, rozsekalo. Mám v tom nějaké osobní emoce, čili možná proto. No jeho prvotina Brendan a tajemství Kellsu, to je taky pecka jako blázen, Japonci museli čumět jako puci. Každopádně jsou Vlci počinem, který by měl vidět každý filmový fanda, pakliže jej Tommova tvorba dosud míjela, určitě je to perfekrní vstupenka do mistrovského světa jeho fantazie. Přestože viditelně ustoupil trendům, je to stále mimořádně vysoko hozená laťka, potvrzující jeho kvality a vynikající vkus. Ty animace jsou místy naprosto snové! Něco jako Dead Can Dance animovaného světa. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* fantasy pohádka, která je plná mystiky a krásných myšlenek o propojenosti s přírodou a svobodě. To všechno zabalené do líbivého kabátku s okouzlující animací. Takový protipól jednotvárných a humorných animáků od Pixaru nebo Dreamworksu, které nedokážou ani z poloviny vybudit tolik emocí jako filmy Tomm Moorea. Nakonec dávám plný počet hvězd, protože nic lepšího v posledních letech jsem neviděl. Doporučuji všem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Ty jo, až jsem po novém přečtení překvapen, jaké emoce k napsaní patetického komentáře ve mě před šesti lety dokázala vyburcovat Píseň moře od stejného pana režiséra. Ale vážně si vzpomínám, že mě ohromila. Vlkochodci rovněž pracují s námětem, že  lidské postavy můžou být něco víc a jsou ještě více  zahaleny do fantasy, které v dnešní přefantasyované a  přeanimeované zrovna nepatří k mým favoritům. Ale i tak mě ten příběh o semknutosti vlčí smečky a  její boji se zaslepeným lidem zasáhl. Nejvíce se mi asi líbila postava tatínka, který aby upřímně ochránil svou holčiku, musel poslouchat rozkazy...ale nakonec přece jen došel k dojemnému prozření. I jako hrdý barbar, co vyrůstal na Spongebobech, Karcoolkach Dobách  ledových, Já padouch musím říct, že jsou alternativnější animáky, co se mi líbily víc. No, Klaus to není. Hezké, ale nevadí mi, že jsem vyrůstal na něčem jiném a vyrůstat budu dále, tohle je nějaké velké kinder intelektuálno. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film měl všechny předpoklady k tomu, abych ho miloval. A dost velkou šanci mě rozbrečet. Místo toho jsem sledoval zdlouhavou, nenápaditou, do sebe zahleděnou (pravděpodobně studiem zkurvenou) vykrádačku všeho možného, která mě emočně nechala naprosto chladným. Mononoke bez koulí a rizika, která do sebe míchá Rebelku, Hodného dinosaura, Pocahontas a bůhvíco ještě. Od tvůrců Písně moře bych čekal víc. Mnohem víc. PS: TEN VIZUÁL JE SAMOZŘEJMĚ NAPROSTO KOUZELNEJ! I když i tady musím říct, že jednotlivé obrázky jsou lepší pohyblivého celku. Hodnocení lehce ovlivněno zklamáním, ale pro mě je to prostě mezi 2 a 3 *. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 9/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Animace 10/10/// PLUS: přenádherná animace, která neustále překvapuje, dramatický vývoj příběhu, jaký bych nečekal, krásná hudba MÍNUS: škoda. že písniček nebylo víc/// Shrnutí: Přibližně do poloviny děje byla tato pohádka celkem zajímavá a neustále překvapovala a měnila směr vyprávění. V tomto trendu pokračovala a přibližně od poloviny jsem se nedokázal odtrhnout od obrazovky. Bylo to dramatické, napínavé, dojemné, překvapivé a krásné. Obrovské překvapení, takto pohlcen, sežvýkán a vyplivnut bývám tak jednou za pět let./// Celkem 97%/// ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • V první verzi příběhu měl být Robyn chlapec a ne dívka. (Puxina)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama