Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

Topco 

všechny recenze uživatele

Animák roka 2020 (áno, lepší než pixarovská Soul), ktorý som si v priebehu sviatkov pozrel celý natešený aj druhý raz. Šťavnaté postavy s uveriteľnými konfliktmi + krásna, neopozeraná animácia: oblé, hravé obrysy lesa sú v kontraste s ostrými, hranatými tvarmi mesta. SPOILER: ak by to malo aj záverečný prvok tragiky, idem do plných! ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přísnější proto, že jsem podlehl hypu o nejlepším animáku poslední doby. Výtvarná stránka byla nádherná, ale byl jsem připravený na trochu mnohovrstevnatější film. Keltské mýty v Písni moře mě zasáhly víc. O postavách/vlkochodcích se moc nedozvíme a záporák je klasicky jenom zlý. Slýchával jsem přirovnání tohoto filmu k Mononoke, ale místo toho je to spíše takový malý předkrm k masitému hlavnímu chodu, kterým je Miyazakiho masterpiece. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled tahle animace není úplně můj styl, ale k tomuhle příběhu sedla a na vizuální ztvárnění přeměn vlkochodců se obzvlášť hodila. (Btw. chození a navigace podle pachu mi připomínala seriál Avatar: The Last Airbender, kde se jedno zvíře orientovalo úplně stejně - nedivila bych se, kdyby se tvůrci Vlkochodců inspirovali zrovna tam).  Námět a příběh mi zase dost připomínaly Princeznu Mononoke, ale jsem ráda, že to nebyla vyloženě kopie.   Jsem ráda za každý animák, kde není přehnaný humor sestávající z mlácení a řvaní a který má silný příběh, který si užijí jak děti tak i dospělí. Obě skupiny si tam najdou to svoje a ani jedna nebude při sledování nějak trpět. 9/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

S předstihem o celou britskou flotilu nejlepší letošní animák! Asi tedy nejen letošní, ale dost možná až nazpět k předchozímu počinu Kellsovců. K irsko-anglickému přátelství snímek sice asi příliš pozitivně nepřispěje, nicméně i ortodoxní brexitér by snad měl ocenit jako vždy úžasné výtvarno s lahodně rozházenou perspektivou a milovníci psovitých šelem by měli být přímo v extázi (např. takový já). A kreslenému Šónovi to celkem seklo, měl by se nechat takhle animovat častěji. Byť tu měl zase part mírně laděný do Borového Mirka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V centru je dospivajici hrdinka z neuplne rodiny. Ma sve sny a narazi na fobie a konvence maskulinni spolecnosti. V cyklickem antickem case prirody zde existuje prirozena spravedlnost. Psi jsou nasi nejmilejsi ochocenci a vlci jsou jejich nejblizsi pribuzni i kdyz se jim od dve tretiny zmensil mozek. Celoplanetarni masove kaceni lesu je nyni nejvetsi problem megamnoziciho se lidstva. Proto je tento ekologicky apel pro deti velmi vychovny. Povzbuzuje je k osobni odvaze. Pritom zabavnou formou. Film je pritom vhodny i pro dospele. Na filmu je vyborna vytvarna cast a zpusob vypraveni. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama