Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první stekání s Moorem a dobrý.Pěkná a stylová animace,dobrý - byť ne zrovna objevný příběh - ve kterém fungují primárně ony fantasy prvky.Konec se sice dal očekávat,ale na síle mu to neubralo.I když nemám zrovna v lásce tyhle emoce ždímající pohádky a nejsem si úplně jistý,že děti budou vnímat ten přesah,tak pro tvůrce palec nahoru...70% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Fantasy dobrodružství z Irska, kde v lesích žijí podivné bytosti, které jsou napůl vlky a napůl lidmi. A taky příběh jedné holky, která chce zachránit les, lidi a svého tátu. A v neposlední řadě i jeden z nejlepších filmů roku. Vlkochodci nádherně vypadají, mísí se v nich dobrodružství, humor i silné emoce. A potvrzují, že Tomm Moore je ve svém oboru naprostá špička. Nádherná podívaná pro všechny diváky bez rozdílu věku. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 9/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Animace 10/10/// PLUS: přenádherná animace, která neustále překvapuje, dramatický vývoj příběhu, jaký bych nečekal, krásná hudba MÍNUS: škoda. že písniček nebylo víc/// Shrnutí: Přibližně do poloviny děje byla tato pohádka celkem zajímavá a neustále překvapovala a měnila směr vyprávění. V tomto trendu pokračovala a přibližně od poloviny jsem se nedokázal odtrhnout od obrazovky. Bylo to dramatické, napínavé, dojemné, překvapivé a krásné. Obrovské překvapení, takto pohlcen, sežvýkán a vyplivnut bývám tak jednou za pět let./// Celkem 97%/// ()

LND 

všechny recenze uživatele

Od zatím nejlépe hodnoceného animáku 2020 bych čekal něco víc. Chápu, co na tom všichni vidí. Zajímavá animace, hezká hudba a vůbec takový ten Mijazaki dojem. Paradoxně onen vizuál, třebaže výtvarně bezchybný, mi dost vadil. Pořád je to takový "depka styl", podzim. Jinými slovy, krásná příroda nakreslená tímto stylem nevyvolá v člověku krásné pocity. S tím souvisí i neustále smutné nebo nespokojené postavy. Že je příběh v podstatě miliontá variace na totéž, není až takový problém, protože originalita je tady v detailech. Je to příběh pro děti a podle mě se míjí s provedením. Nepochybuji o tom, že film získá spoustu cen, ale pro mě z toho opět plyne poučení nemít přehnaná očekávání. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno napíšem, že príbeh ma nejako neuchvátil a celkovo ide pre mňa o trochu preceňované dielo. Moje hodnotenie a pocity prúdia skôr z vizualizácie filmu, ktorá mu dodáva atmosféru starých rytín, resp. starých plôškových animákov. Charaktery mi príliš neprišli, skôr sa mi zdali svojou neoriginalitou nudné. Predsa len som čakal, že v rozprávke nie až tak celkom pre tých najmenších, sa dočkám určitej novosti. Doba je však už unudená a plochá, takže nájsť v dnešných produkciách akéhokoľvek žánru genialitu, je bádanie po svätom gráli. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama