Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný film minimálně posledních deseti (spíše více) let. Nejlepší film Tomma Moora. Krásné, atmosférické, úžasně dobové, napínavé, dojemné a ještě jednou krásné. Absolutní klenot po naprosto všech stránkách. Jestli Oscara zase dostane nějaká pixarovka, tak to bude nefér víc, než kdykoliv předtím. Vlkochodci jsou skvost a minimálně letos opravdu nemají sebemenší konkurenci. 100%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí mě nalákala velmi zajímavá animace. která se mi moc líbila. Stejně tak se mi líbil dabing ústředních postav a několik písní, které zde zaznějí. Za absolutní selhání ovšem považují příběh, který byl nesmírně nezajímavý a krajně nudný. Tam jsem si bohužel nenašel absolutně nic, co by mě alespoň trošku bavilo a vtáhlo do děje. Postavy žalostně napsané a celé je to nezajímavé, šablonovité a nechutně předvídatelné. Animákům moc nefandím, ale tento byl zvlášť špatný. Celé to nějak proplulo kolem mě. [20 %] ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přísnější proto, že jsem podlehl hypu o nejlepším animáku poslední doby. Výtvarná stránka byla nádherná, ale byl jsem připravený na trochu mnohovrstevnatější film. Keltské mýty v Písni moře mě zasáhly víc. O postavách/vlkochodcích se moc nedozvíme a záporák je klasicky jenom zlý. Slýchával jsem přirovnání tohoto filmu k Mononoke, ale místo toho je to spíše takový malý předkrm k masitému hlavnímu chodu, kterým je Miyazakiho masterpiece. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Až na nadbytečně pozitivní happyend je to nádherná a silná podívaná, vynikající i po výtvarné stránce, která nese spoustu vlastních informací, včetně sociálně kritických, a také svébytný vtip. Kdyby se odvážili méně šťastného závěru, byl by to zářez napořád, ale dá se to odpustit. Jinak od Tomma Moora doporučuji i dřívější Píseň moře. *~ ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože nazdar, zdar. Moore se po parádním Secret of Kells a Song of the sea tady dopracoval až někde cca na úroveň geniálního H. Miyazakiho s tím, že Wolfwalkers mají ve všech směrech proporce princezny Mononoke a dokážou nebezpečně zvýšit tepovku i dospělému chlapovi. Vizuálně dechberoucí. Výběr hlasů, hudba, scénář excelentní. Čistá práce. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama