Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

angel74 

všechny recenze uživatele

Velký komediální třesk se sice nekoná, to ovšem nemusí nutně znamenat, že jde o špatný film. Tempo děje krapet kolísá, objevují se hluchá místa, ale pro těch několik moudrých myšlenek, které možná trochu neohrabaně putují za divákem, má smysl dát tomu šanci. Mně osobně se ten poněkud bláznivý příběh docela líbil, vždyť dnes a denně u nás vznikají daleko horší paskvily. A pogujícího Karla Rodena hned tak někde neuvidíte. (55%) ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

30%. Víme úplně samozřejmě, co má film předat za inteletuální myšlenku o správném užívání světa jako daru k životu. Ale opravdu je to výtvor profesionálních tvůrců? Opravdu mají odvahu takto nudně a naivně předávat moudra? ... Béčková tvorba v zemi, kde obchodní úspěch je zákonem, slabý počin obsadí úsporným týmem protagonistů a filmařů. ..... Béčková (nebo snad horší) tvorba u nás obsadí co nejvíce kolegů(kolegyň), aby se přiživili(y) a hlavně si nekonkurovali(y) nějakou dovedností. On to někdo zaplatí - grant z daní poplatníků. (Pro pána, vždyť tam jsou dobří herci?) Abych i chválil, M. Myšička a V. Kerekeš potěšili známou českou zlodějinou, ale lepší byla slovenská epizoda. .....Proti tomu, odkud se Karel Roden vynořil ve filmu Il Boemo je to ale návrat! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Drancování lomu Velká Amerika v podání českých filmařů zřejmě nikdy neskončí, ale někdo by jim konečně mohl říct, že existují i jiné lokace. Svoboda byl vždy břídil, ovšem narvat tam indiánskou rezervaci je skutečný majstrštyk. Proč se zrovna tady ztrapňuje svého času pan herec Roden, zůstává záhadou. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

"Tebe dobre jebe!" a "Když dojdou data a vzduch ..." :-D. Chápu, proč se někomu film nelíbí. Je na pomezí vkusu, leckdy i za ním, mohlo to být uděláme lépe. Souhlasím s tím, že dabing indiána se k němu nehodí. Jinak velmi slušné obsazení, skoro se až člověk diví, že do toho tolik takových herců šlo. Myšlenka je ale dobrá, i když provedení leckdy trapné. Líbil se mi konec. Hodnotím více pozitivně než negativně, ale není to pro každého. 60% ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

V našich končinách se moc finančně náročných snímků nevyplatí dělat. Bohužel do toho spadá rutina ve formě všech pokleslých komedií, co maj rádi muži či ženy a nebo zrovna Indián, kde se Rodenova nevtipná poloha absolutně neshledala s ničím, co by připomínalo humor či nostalgii po dávných dobách indiánských šamanů. Myšička si užil legitimní pohled na prsa Vici Kerekes a to je asi všechno. Rodena mám rád o to víc mi je líto, když se za tyhle zoufalý projekty platí v kině.. 10% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)
  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)

Reklama

Reklama