Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Drancování lomu Velká Amerika v podání českých filmařů zřejmě nikdy neskončí, ale někdo by jim konečně mohl říct, že existují i jiné lokace. Svoboda byl vždy břídil, ovšem narvat tam indiánskou rezervaci je skutečný majstrštyk. Proč se zrovna tady ztrapňuje svého času pan herec Roden, zůstává záhadou. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velký komediální třesk se sice nekoná, to ovšem nemusí nutně znamenat, že jde o špatný film. Tempo děje krapet kolísá, objevují se hluchá místa, ale pro těch několik moudrých myšlenek, které možná trochu neohrabaně putují za divákem, má smysl dát tomu šanci. Mně osobně se ten poněkud bláznivý příběh docela líbil, vždyť dnes a denně u nás vznikají daleko horší paskvily. A pogujícího Karla Rodena hned tak někde neuvidíte. (55%) ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

I přes to, že jsem si myslel, že hlavní roli hraje Ondra Vetchý (netuším, jak jsem na to přišel), nezkazilo mi to dobrý pocit. On pan Roden jak známo hraje jako bůh i když někdy podivné figury. Film má zajímavý námět, tedy pomineme-li, že v severských zemích se příroda respektuje tak nějak automaticky jelikož to tam řídí skřítci. Mám jen jedinou výhradu - hlas indiána bych si představoval poněkud charismatičtejší. To víte, mým prvním filmem byl Vinnetou a to byla nějaká důstojnost o tatíčkovi ani nemluvě. Mrzelo mě, že ke konci opustili báječný trik, kdy si indoš Karla "půjčil" a mluvil za něj - bylo to velmi působivé. Vica je pořád šik a zde big potvora! Myšička dle mého, žádný protiúkol. Až to bude v TV, z chutí na to o5 mrknu. Edit. Při scénách z indiánského tábora mi v uších znělo: ÁAAAAAA, sou fár tu jů aj mejd... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima je to takové milé, úsměvné, v podstatě pohádkové vyprávění o nápravě jednoho arogantního zazobance.. Zápletka s duchem indiánského náčelníka je povedená a Karel Roden to zvládnul s přehledem, mně se v roli Ondřeje líbil.. Původně jsem chtěla dát tři slušné hvězdičky, které si tento snímek zcela jistě zaslouží, dávám však čtyři, dorovnávám skóre za zdejší „inteligentní kritiky“.. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Achjéje, to zas byl film. Ráno se probudím a je ve mně indián, aha a fakt mi nešibe. No, měla jsem pocit, že mi šibe slušně, když jsem to nevypnula. Ale jak mi to v první třetině připadalo jako úplná ptákovina, tak nakonec to něco do sebe mělo. Něco na zamyšlení o svém nitru a vlastním vztahu k přírodě. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)

Reklama

Reklama