Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

angel74 

všechny recenze uživatele

Velký komediální třesk se sice nekoná, to ovšem nemusí nutně znamenat, že jde o špatný film. Tempo děje krapet kolísá, objevují se hluchá místa, ale pro těch několik moudrých myšlenek, které možná trochu neohrabaně putují za divákem, má smysl dát tomu šanci. Mně osobně se ten poněkud bláznivý příběh docela líbil, vždyť dnes a denně u nás vznikají daleko horší paskvily. A pogujícího Karla Rodena hned tak někde neuvidíte. (55%) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Karel Roden jako architekt v jehož těle se zasekne duch mrtvého indiána - v rámci české tvorby celkem UFO zjevení, ale kupodivu jako komedie daleko funkčnější a inteligentnější než většima českých romcomů, které to tu ovládají. Kdyby to bylo ještě víc vtipnější přidám další hvězdy, nicméně hodně zajímavý počin, který je technicky výborný a herecky koncert hlavního hrdiny. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Už jsem začínal mít strach, že se tu neobjeví Svobodův oblíbenec Lukáš Latinák, ale jistoty zůstaly zachovány. Navíc tu má jednu z mála vtipných rolí. Celé je to takový patlanec, spíš než komedie je to... no, já vlastně nevím co to je. Každopádně mě to neurazilo a ačkoliv to není nic světoborného, dá se na to podívat. Pár trapných momentů přecházím a opět u Svobody trochu nadhodnotím. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak z té druhé stránky... Začátek nápis Nebraska což byla vlastně Velká Amerika u Prahy , bylo docela "vtipné" všechny ti Indiáni vůbec nevypadali důvěryhodně. Ten konec byl "mírně" morbidní. A teď z té první stránky... Vůbec to jako celek nepůsobilo zas tak špatně, téma se přenášelo až moc na lásku, city a lásku k přírodě. Občas se člověk i pousmál. Roden po delší době v komedii nehrál vůbec špatně. Pestré obsazení i když dost z nich jen na pár "šťeků. Takových 55% úplně v klidu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)
  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)

Reklama

Reklama