Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Původně trochu divně chaotické a zvláštní, ale postupně nečekaně schůdně. Až přes velmi vyhrocené momenty v celém filmu i s nečekaně epickou hudbou. Nakonec se dokument někde ustanoví a jasně začne vyprávět příběh legendy. Asi mi opět chyběl  nějaký aspekt toho budu, který je zapotřebí překonat, ale tolik mi nevadil. Poselství sděleno bylo. A Schumy tu s námi stále je. Jen nevíme moc jak, protože i když žije, tak moc nevíme ani jak a jestli vůbec. V tomhle dokument nečekaně selhal. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to rozbředlé, vnitřně prázdné, odtažité a příliš dlouhé. Pro fanoušky Schumachera - k nimž se počítám, je to lehce zaprášené okno do lepších časů. Pro zbytek lidstva to bude stěží sledovatelné. Jedenáct let (!!!) starý dokument o Sennovi je svižnější, modernější, popisnější, napínavější a víc jsem si ho užil. A to Sennu ani nemám rád. ()

Reklama

Reklama