Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher je pro mě jedna z největších osobností sportu vůbec. Každý sport má někoho, kdo je až synonymem pro právě onen sport. A pro Formule 1 je to právě Schumi! Bohužel jsem nikdy neviděl jediný závod, jelikož jsem ještě nebyl mezi živými. Ale i tak jeho jméno je spojeno s Velkými Cenami ať už jel či nikoli. Taky kdykoli jsem si v dětství zapnul F1, tak jsem chtěl jet jen a jen za Michaela a tu jeho "rudou stíhačku"! Usměvavý, talentovaný Němec ve svetru, který působí jako žijící bůh v penzi... Vzpomínám si živě na den, kdy v Televizních Novinách řekli zprávu o Michaelově nehodě... Neskutečné jak velké embargo na jeho zdravotní stav je, ale přesto se měsíc, co měsíc objeví článek, že je na tom tak či tak, nebo kolik peněz jeho léčba stojí... Chtěl bych zažít den, kdy by vystoupil před lidi a vzkázal nám všem, že tu stále je mezi námi! Tenhle dokument mě moc bavil! Pestrý průřez jeho kariérou, dobře vyvážený osobní a "závodní" život. Ale vzhledem k jeho současné situaci je vlastně každý záběr na něj neskutečně emotivní... Netflix sportovní, osobností dokumenty umí! Jen tady se dalo podle mě více ždímat to drama ze závodu, není to tak neskutečně strhující jako Last Dance.. Věřím, že nám k tomu Michael jednou něco taky řekne! 90% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že MSC je největší ikonou formule 1 a potažmo i celého motorsportu, je tenhle dokument promarněnou příležitostí. Zkratkovitý (absolutně vynechali jeho důraz na fyzičku v kontrastu s ostatníma pupkáčema, jak plnil roli týmové dvojky v '99, jak jeho 5 titulů v řadě nebylo tak jednoduchých, jak mají všichni zaryto v paměti, a další a další a další), bez emocí (něco se jakž takž dalo pocítit u jeho prvního titulu v rudých barvách), bez statistik, bez konce. Neznalého člověka nemůže ohromit, znalého zklame. Přitom dokument o Sennovi mohl posloužit jako skvělá inspirace. ()

Reklama

Reklama