Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ať už je Michael Schumacher jakýkoliv člověk, tak já prostě a bohužel ho rád nemam, je to prostě divný, ale vždy mi přišlo, že vystupoval jako macho ostatně má to nedopatřením i v příjmení. Upřít se mu nedá ale talent a jak se vypracoval! Jak jezdil je neskutečné, i když to co za prasárny někdy předvedl na trati, si jiní jezdci zdaleka nedovolili! Za mne z jezdců uznávám Nikyho Laudu, Ayrtona Sennu (toho považuji za nejlepšího jezdce F1), Miko Hakinnena a Lewise Hamiltona. Ano dokument byl pěkný, ale na Sennu to nemá ani zdaleka! Je smutné co se Schumimu stalo a řikám, tleskám jeho talentu, jinak si říkám, zda jako od roku 2013 se takhle trápit. Nevím, asi bych se taky nevzdával, ale je to prostě život! ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher. Dokument o ňom – od detstva až po najväčšie úspechy v F1, niekoľko osobnejších spovedí. Utvoríte si pekný obraz o tom, ako dieťa z nemajetnej rodiny môže vo svete motošportu dospieť k obrovskému úspechu. Niekoľko momentov bolo mimoriadne dojímavých – napr. keď Michael trávil čas spolu s mechanikmi, aby dokázali vylepšiť monopost Ferrari a nakoniec sa to podarilo aj vďaka jeho prístupu. Chránil svoje súkromie a nepripúšťal si médiá k telu, naopak, vyhýbal sa im. Slová, ktoré vyslovil po tragickej nehode Ayrtona Sennu... Nielen dojímavé, ale zároveň akoby rozprával o sebe, netušiac, že o pár rokov po nešťastnej nehode skončí v kóme on sám. A záver? Corinna: Michael celý svoj aktívny život chránil rodinu pred nechcenou pozornosťou médií, teraz je čas robiť to isté pre neho. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

2 hodiny? Opravdu? Pro někoho, kdo GP neprožívá a chtěl jen vědět, jak na tom Schumacher je, to musí být naprosto strašné. Nedokoukatelné. Pro ostatní je to jen další dokument. Ničím extra výjimečný, protože se opět snaží vyhnout tomu, co Schumacherovi je a jaký vlastně doopravdy byl. No, ale logicky, přestože to dokument obešel jen slovy "Je tu s námi, ale je jiný..." To znamená, že je z něj nemyslící želatina. Zelenina. Člověk v trvalém vegetativním stavu (PVS). Mozek částečně odumřel a díky přístrojům se udržují v chodu jen základní životní funkce, kdy aby vůbec žil, tak potřebuje každodenní péči. Jednoho dne i tělo umře. Prostě stav, ve kterém by sám Schumi zůstat nechtěl a raději by už dávno zemřel. Jen jeho šílená manželka jej v něm udržuje v marné touze, že Zázraky se dějí... Její řeč těla ve chvíli, kdy o tom mluví, případně i další členové rodiny, je nezaměnitelná. Možná se za pár let dožijeme i nějakého soudního řízení, kdy už některým členům jeho rodiny dojde tato touha jeho živé ostatky dál mučit a budou se soudit s těmi, kteří ho budou chtít nechat živořit. Doporučuji si přečíst Případ Terry Schiavo. Obdobná věc, která rozbouřila Ameriku. Žena, která po těžkém infarktu byla v PVS 15 let do odpojení od přístrojů, kdy soudní řízení manžela s rodiči trvalo 7. Po pitvě bylo zjištěno, že její mozek byl tak poškozen, že vážil jen zhruba polovinu průměrné váhy mozku ženy v jejím věku a nastaly na něm tak nevratné změny, že její osobnost jíž byla dávno mrtvá a odpojení od přístrojů bylo pro tělo vysvobozením. Proto hodnotím jak hodnotím, protože s tímto způsobem jednání a prezentace Schumachera absolutně nesouhlasím. Ovšem, otázkou je, jestli to nejsou nakonec ty boží mlýny, vzhledem ke všem jeho ne-li temným, tak určitě kontroverzním stránkám, které tu nejsou ani naznačeny... ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher je pro mě jedna z největších osobností sportu vůbec. Každý sport má někoho, kdo je až synonymem pro právě onen sport. A pro Formule 1 je to právě Schumi! Bohužel jsem nikdy neviděl jediný závod, jelikož jsem ještě nebyl mezi živými. Ale i tak jeho jméno je spojeno s Velkými Cenami ať už jel či nikoli. Taky kdykoli jsem si v dětství zapnul F1, tak jsem chtěl jet jen a jen za Michaela a tu jeho "rudou stíhačku"! Usměvavý, talentovaný Němec ve svetru, který působí jako žijící bůh v penzi... Vzpomínám si živě na den, kdy v Televizních Novinách řekli zprávu o Michaelově nehodě... Neskutečné jak velké embargo na jeho zdravotní stav je, ale přesto se měsíc, co měsíc objeví článek, že je na tom tak či tak, nebo kolik peněz jeho léčba stojí... Chtěl bych zažít den, kdy by vystoupil před lidi a vzkázal nám všem, že tu stále je mezi námi! Tenhle dokument mě moc bavil! Pestrý průřez jeho kariérou, dobře vyvážený osobní a "závodní" život. Ale vzhledem k jeho současné situaci je vlastně každý záběr na něj neskutečně emotivní... Netflix sportovní, osobností dokumenty umí! Jen tady se dalo podle mě více ždímat to drama ze závodu, není to tak neskutečně strhující jako Last Dance.. Věřím, že nám k tomu Michael jednou něco taky řekne! 90% ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno