Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ať už je Michael Schumacher jakýkoliv člověk, tak já prostě a bohužel ho rád nemam, je to prostě divný, ale vždy mi přišlo, že vystupoval jako macho ostatně má to nedopatřením i v příjmení. Upřít se mu nedá ale talent a jak se vypracoval! Jak jezdil je neskutečné, i když to co za prasárny někdy předvedl na trati, si jiní jezdci zdaleka nedovolili! Za mne z jezdců uznávám Nikyho Laudu, Ayrtona Sennu (toho považuji za nejlepšího jezdce F1), Miko Hakinnena a Lewise Hamiltona. Ano dokument byl pěkný, ale na Sennu to nemá ani zdaleka! Je smutné co se Schumimu stalo a řikám, tleskám jeho talentu, jinak si říkám, zda jako od roku 2013 se takhle trápit. Nevím, asi bych se taky nevzdával, ale je to prostě život! ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako fanouška F1 mě mrzí, že to musím říct, ale tenhle dokument je zhruba tak živej jako Michael sám. Tedy prakticky vůbec. Nedávám dvě hvězdy jen z respektu ke kariéře jednoho z nejlepších závodníků všech dob, která je prostě sama o sobě dost zajímává na to, aby i její prachobyčejná rekapitulace a mrtvolné rozhovory s Michaelovým okolím zvládly udržet divákův puls někde těsně u zástavy srdce, ale ve srovnání s konkurencí je to teda zatraceně pomalá a nezáživná jízda. Co se týče závodních dokumentů, předjíždí Schumachera takřka každý. 5/10 ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Reklama

Reklama