Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock niekedy patrila k mojim obľúbeným herečkám, stále sa mi dosť páči a vždy sa teším, keď ju vidím v nejakom dobrom filme. Toto je dokonca thriller a to veľmi dobrý. Stavia hlavne na kvalitnom scenári a zaujímavých hereckých výkonoch. Hlavne tieto aspekty a pozoruhodná atrmosféra zapríčinili, že som sa cez tie dve hodiny veľmi nenudil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný klasický triler, akých sa točí v Hollywoode tak desať ročne, tých áčkových. Priemerný scenár, priemerná réžia, neprekvapivý záver, slušní áčkoví herci. Film sa inšpiroval Hitchckokovým Rope, to pre tých, ktorým tento film pripadá originálny. Gosling a Pitt sú celkom charizmatickí, Bullock s Chaplinom už pomenej. Žeby to bol umelecký zámer? Ha ha... ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ti dva vraždící mladíci by měli v tomto filmu dostat mnohem větší prostor, jelikož jejich psychologie není zas až tak propracovaná a jistě se nabízelo mnoho dalších zajímavých faktorů ovlivňující jejich jednání, což je vlastně důsledkem přílišného zaměřování se na hlavní vyšetřovatelku, jejíž příběh se mi zdá dosti banální a docela i ohraný (i když chlápek vykopnutý z postele zas až tak obvyklý není). Nicméně výkony herců jsou zajímavé, určitě velmi překvapil Gosling a Pitt, Bullocková se předvedla v lepším světle než obvykle (tedy ve stupidních romantických břečkách), Chaplin bohužel zahrál svůj ohraný standard, což jistě zavinila i jeho vděčně-nevděčná role "krotitele rozvášněné psychiky ". ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jaké by to bylo zabít a udělat to tak, aby za nimi zůstal dokonalý zločin? Ano, není to tady poprvé, tentokrát se o přetlačovanou s policií pokoušejí dva spolužáci. Jeden geniální introvert, druhý frajírek z bohaté rodiny. Něco je k sobě táhne, právě snaha o neodhalitelný zločin je spojí úplně. Na druhé straně barikády se pak představí policajtka s nepříjemnou minulostí Sandra Bullock (jeden z mála filmů, ve kterých mi nevadila, takže úspěch) a zelenáč Ben Chaplin, kteří mají téhle ohavnosti přijít na kloub. Pro diváka je nicméně atraktivnější první polovina, respektive počínání mladíků fascinovaných násilím, než samotné kroky detektivů, které navíc natahuje jejich prazvláštní sbližování se. Ve výsledku je tak z toho poměrně rutinní řemeslo o několika chytrých momentech a solidních hereckých výkonech (zejména u dvou mladíků – už tehdy zajímaví Michael Pitt a Ryan Gosling. Jen té vaty kolem je docela moc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Môj oblubeny thriller. To znie skoro ako protimluv. Na jednej strane detektivka v podani mojej oblubenkzne Sandre Bullock a na druhej parik posahanych psychopatov v podani mladych talentov (Gosling a Pitt). To jak si cely film Sandra pohrava s vrahmi a postupne nachadza dôkazy mi dost pripomina moju srdcovku - serial Columbo. Len ten humor tu absentuje. Ale nejaku extra temnu atmosferu to tiez nema. Je to tak akurat vyvazene. Vrahovia su kvalitne vykresleny aby to neboli plochy figurky a divak chapal ich dôvody ale zaroven sa tesi na ich usvedcenie. Vykonstruovane to je tiez tak akurat, aby film az do konca niecim prekvapoval a zaroven to nepôsobilo prekombinovane. Len finale mohlo byt komornejsie bez zbytocnych ocividnych trikov. A este dramaticka Sandrina linia z minolosti je trochu zbytocna a vdaka nej je Sandrina postava miestami dost nesympaticka a zasluzila by si preplieskat. Ale celkovo to je stale sympaticka, kvalitne napisana, skvele zahrana a natocena zanrovka, ktora tu je podla mna podhodnotena. 8/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)
  • Scéna v závěru filmu, kdy Richard (Ryan Gosling) olízl Cassiin (Sandra Bullock) obličej, nebyla původně ve scénáři. Po několika klapkách se Gosling zeptal Bullock, jestli by jí nevadilo, kdyby toto přidal jako důkaz zvráceného uvažování jeho postavy. (c.tucker)

Reklama

Reklama