Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (46)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Tak tento na první pohled nenápadný film je pro mě skutečně velké překvapení, v mých očích se jedná o jedno z nejlepších převedení Lovecraftovy předlohy na filmové plátno, co jsem měl zatím možnost vidět, pro mě srovnatelné s geniálním RE-ANIMÁTOREM. Sledovat O´Bannonovu tvorbu se mi i tentokrát vyplatilo, THE RESURRECTED, kde tentokrát usedl na režisérskou židli, opět dokazuje jeho nadšení pro věc a skutečný talent. Parádní oldschoolový look, skvělé poctivé masky ( scéna upalování je geniální ! ) a nad tím vším hororový veterán Sarandon...Apropó, vždy mi vadilo, že většina tvůrců převedla Lovecraftovy povídky do současnosti ( naposledy např. Gordonův DAGON ) a tím dle mého výrazně ubrala na působivosti. U RESURRECTED jsem si to během filmu ani neuvědomil, což beru jako výrazné plus. Nevidím důvod tomu ubírat body, pět * ! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená zmodernizovaná adaptace Případu Charlese Dextera Warda z pera Howarda Phillipse Lovecrafta. Po trochu ujetém Návratu oživlých mrtvol se Dan O'Bannon dostal do té pravé formy a režie tohoto snímku mu šla od ruky. Herecké výkony docela ujdou a hlavně je zde výborná hudba. S interiéry jsem byl nanejvíš spokojen, katakomby vypadaly dost děsivě. Škoda, že O'Bannon se už nikdy k režírování nevrátil, tenhle horor se mu povedl. PS. Gore bylo výborné, ať žijí old-school efekty. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Claire Wardová má manžela jenž se celé dny a noci zavírá do své laboratoře kde experimentuje s něčím nelidským. Co tam však dělá přesně se může Claire jen domnívat. Jsou slyšet podivný zvuky a je cítit odporný zápach. A i proto si Claire najme soukromýho detektiva Johna Marche aby vše prošetřil a této záhadě přišel na kloub jak se říká. Takže jde tak trochu o detektivní(krimi) horor. Pro někoho možná zbytečně zdlouhavej a ukecanej. Je pravda, že i já bych určitý zkrácení stopáže uvítal. Ubral bych keců a přidal na hutnější hororový atmosféře a napětí. Pak by tu možná zbyl větší prostor i pro efekty a masky který nebyly úplně marný(né, že by už v tý době nebyly k vidění i lepší). The Resurrected tak zůstává sice né špatným ale pouze průměrným hororem. Což je škoda protože potenciál tenhle film měl určitě větší. 3hvězdy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O´Bannon je velice kvalitní scénárista, a i dost kvalitní režisér který stvořil jeden z nejlepších zombie filmů, dost jsem se na tohle dílo těšil, ale abych řekl pravdu v mnoha věcech mě film spíše zklamal. Je to rozhodně kvalitní film, s parádní atmosférou která mi mnohokrát připoměla Hellraisera. Má i kvalitní masky a plno slizu a nechutných mrtvol a parádních masek. Ale přeci jenom film dost často připomínal spíše detektivku a občas až moc ukecanou, navíc hodně scén mi přišly až moc zmatené a nezajímavé. Nicméně film si zaslouží šanci a považuju ho i když to tak nevypadá za velice kvalitní. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Jak píše kolega eraserhead666. Jeho komentář je vlastně i můj a já teď dopíši tzv. 2.pol.;-) Dodám tedy, že pokud by zde nebyla (zbytečná) snaha roubovati film na HPL, tak by to filmu jen pomohlo. O´Bannon byl rozhodně lepší scénárista, než rež., což snad není žádná novinka a dokázal to o 4 roky později v př. Screamers. Nevím, kdo kdy mu nakukal, že má na to, aby režíroval. Na 2.str. se nejedná o průser, ale taky o žádnou slávu. Musím jako zde i jiní, vyzdvihnouti detektivní linku (která ostatně sluší i během posl. pár let vzniklým hrám na motivy HPL) a těch pár animatronických deformit apod. včetně, z části ožužlané a posléze hýbající se mrtvoly (ta byla supr) vytažené z řeky, příšerky v katakombách (detektivův parťák zapálí sirku a varuje, pozor kam šlapete, načež v okamihu zahučí sám do díry..klasika:) resuerrekce (jak by řekl Eric Cartman) Joséfka Curwenovic a závěr ve vypolstrované cele. Za to vše ta 3.hvězdička blýskavá. Jinak je to celkem instantní nůďo, kde se vskutku něco začne díti až po hodině děje a zde na tomto místě po velmi dlouhé době, musím potěšiti kolegu honajze2, páč jako jiní, bych i já rozhodně krátil o těch 20min.+/-  Což zmiňuji hl. proto, že obvykle filmy v duchu esenciálních solí, spíše prodlužuji. Sarandon se sem moc nehodí (ostatně ten mi nesedl ani v DS9) s vyjímkou toho závěru v cele a John Terry mi zase silně připomínal Davida Hewletta ze Scanners II, což jest bizarní shoda náhod, páč ti jsou ze stejného roku. Takže...udělati to ve 20., 30.tých letech a čb, mohla to býti fakt bomba. Lemane a spol., co vy na to? Já prostě pořád říkám, že jedině Gordon uměl velkého HPL úspěšně převésti do 20.st. a tyhle projekty až do dnešních dní, mi to jen neustále dokazují. Ostatní, včetně autora příšerky s hubou v hubě, na to nemají. Satanžel. P.s. a to jsem si myslel, že ta ujetá Cormanova verze s Pricem jest nuda, haha. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama