Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Quint 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Peter Jackson uspěl s Vesmírnými kanibaly a Brain-Deadem, povedlo se zdárně skloubit splatter film s černou komedií Danu O'Bannonovi. I jemu nebránil v pořádném rozletu nízký rozpočet a dokázal přivést na plátno ohromující ansámbl komiksově stylizovaných zombíků v nejrůznějších podobách (scvrklá stařena bez spodní půlky těla, nahá punkerka, oživlá kolekce mrtvých motýlů, „rozpůlení psi“ či dehtem zalitý chodící skelet). Docela zábavný punkový zombie film, reflektující osmdesátkovou éru death metalu a tehdejší obavy z jaderné hrozby. Zombíci jsou tu proti předchozím zvyklostem poměrně rychlí, relativně inteligentní a mluvící („Pošlete další poldy“). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Povedený přírůstek se zombie tématikou, jenž se nesnaží být ani tak hrůzný, jako spíš nápaditý a vtipný. Hned na první pohled je vidět, že Návrat oživlých mrtvol se nebere příliš vážně. Námět vlastně není nikterak složitý, ale za to dokáže dobře objasnit danou problematiku. Navíc splatterový humor z filmu doslova čiší. Vážně..., co slovo to perla, což dohromady tvoří sebeparodický korpus, který nenechá diváka ani na chvilku nudit. Zombíci zde mluví, běhají a náramně umocňují celou koncepci, která na zvedená klišé nepřihlíží. I když na první pohled vypadá Návrat oživlých mrtvol jako béčkový film, je tomu právě naopak. Ve výsledku parádní crazy jízda s výborným hudebním doprovodem. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tento film je nelehké hodnotit, hrozně totiž záleží na tom, z jaké strany jej uchopíte. Nutno říct, že horor to není ani náhodou, protože scén s napjatější atmosférou, která by se tomuto žánru alespoň přibližovala, je pramálo, a ke komedii, u které byste se nasmáli, to má taky hodně daleko. Kompulzivně inteligentní zombie toužící po šťavnatých mozcích však spolu s jednoduchým, ale důvtipně promyšleným scénářem, zaujmou divákovu pozornost natolik, aniž byste se na vteřinu nudili. Plus přitom zcela jistě představuje kratší stopáž. Je to sebeparodické, morbidní a béčkově provedené, ale hlavně hodně zábavné a nápadité. Super oživlá půlka psa. Na tu dobu film překvapuje také vyholeným přirozením zúčastněné punk-slečny. Z už tak dobrého (avšak chvílemi až příliš nadsazeného) hudebního doprovdu vyčnívá jeden opravdu výborný motiv. S koncem se scénárista rozhodl nepárat a udělal dobře. Celkově se jedná o skvělou zábavu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Burt (Clu Gulager) se Spiderem (Miguel A. Núñez Jr.) couvají policejním autem před davem nemrtvých, je na sedadle spolujezdce možné zahlédnout kameru s blikajícím červeným světlem. (POciSEM)
  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)

Reklama

Reklama