Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Podarena pocta/parodia romerovych zombiarni, ktora vdaka niekolkym dobrym napadom a zanrovym obmenam stoji na vlastnych nohach. Na druhu stranu, co sa tyka masiek a gore efektov, film sa drzi dost pri zemi. To je z mojho pohladu asi najvacsi zapor, pretoze gore, to by malo byt dolezitou vyplnou kazdeho zombie filmu. Takto sa mi zdalo ze film si nieje miestami isty ci chce byt hororom, alebo komediou, a ani v jednom nie a nie poriadne pritlacit na pilu. Inak film ale slusne odsypa a bavi. Na skutocne pecky (Romerova trilogia, Brainddead, Bad taste) vsak zdaleka nema. (7/10) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Napsal bych hororová komedie, ale to by znamenalo, že se strach bude mísit se smíchem, a to by v tomto případě nebyla pravda. Je to vlastně ztřeštěná komedie s populárním zombie motivem. Zpočátku opravdu svěží a vtipná, záhy ale nápady dojdou a ve druhé půli se film propadne do únavného stereotypu. Celkový dojem: 45 %. Pokud jste příznivci brakové hororové produkce, tak si můžete připsat libovolný počet hvězdiček. Scénárista totiž dobře věděl, o čem píše. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Return of the Living Dead". Skvelá vec. Výborný horror. Jeden z mojich najobľúbenejších zombie titulov. Oproti filmom kráľa tohto žánru George A. Romera, ktoré tiež zbožňujem, je to viacej odviazané. Netvári sa to tak vážne, ale i tak to má potrebnú, hustú atmosféru. Skvelú prácu tu odviedli aj na tom ako stvárnili oživlé mŕtvoly. Desivé masky. Jednoduchý príbeh, perfektný soundtrack. Tento film obsahuje viaceré pôsobivé scény z márnice, krematória, cintorína, na ktoré nikdy nezabudnem a vždy si ich rád pripomeniem. ***** ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako parodie je tu nedostatek nápadů a zábavy. Neustálé opakování jak to bylo v Noci oživlých mrtvol nefunguje, jak mělo a i když je závěr trefný, celkově film působí hloupě. Asi nejpříjemnějším okamžikem bylo svlečení jedné dobře stavěné herečky na hřbitově s pár pořádnými záběry:)). Viděna televizní "přístupná" verze na MGM (což podle informací je okleštěné o pár "super" scén, možná proto nízké hodnocení:)). ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Film bol zakázaný v Čile, Fínsku, Nórsku a na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama