Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Holy shit!! Mám hodně rád filmy o zombie a tento je opravdu velmi povedený. Tak tento film je dost cool. Když vemu v potaz, že je to z roku 1985, tak ve své době to musela být skělá záležitost. A co v dnešní době? Dneska už bych řekl, že je to klasika žánru a jednoznačně kult, který by měl vidět každý filmový fanda. Od začátku do konce výborná atmosféra a především jsem nenašel žádné hluché místo. Posledních 20 minut mi docela stoupl adrenalin do krve, protože jsem plný napětí a strachu sledoval, co se bude dít dál. Byl jsem potěšen, jelikož jsem se dočkal i pár nechutných a krvavých scén, což já taky rád. Překvapili mně mladí herci jejichž výkony jsou opravdu dobré.Trošku co mi kazilo celkový dojem, tak byl konec, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to ukončit. Zvolil rychlou variantu a moc se to nepovedlo . Kultovní záležitost ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nó, tak teraz som dosť prekvapený. Veľmi často sa mi totiž nestáva, žeby som tým kultovým zombie klasikám dával také nízke hodnotenie. Doteraz som nevidel ani jednu časť z tejto série (ja viem, je to hanba), a tak som sa to rozhodol napraviť. Neviem, čím to je, ale toto ma jednoducho nebavilo. Ani ako komédia (nezasmial som sa ani raz), a ako horor už vôbec nie. Do prvej polovice som bol dokonca na odpade, potom sa aspoň konečne začalo niečo diať. Vzhľad zombíkov bol ešte ako tak zvládnutý, ale bol by som radšej, keby držali zobák. Gore na moje počudovanie takmer žiadne (!), zvláštne. Ale skúsim aj ďalšie časti, snáď ma zaujmú viac. ()

Reklama

Quint 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Peter Jackson uspěl s Vesmírnými kanibaly a Brain-Deadem, povedlo se zdárně skloubit splatter film s černou komedií Danu O'Bannonovi. I jemu nebránil v pořádném rozletu nízký rozpočet a dokázal přivést na plátno ohromující ansámbl komiksově stylizovaných zombíků v nejrůznějších podobách (scvrklá stařena bez spodní půlky těla, nahá punkerka, oživlá kolekce mrtvých motýlů, „rozpůlení psi“ či dehtem zalitý chodící skelet). Docela zábavný punkový zombie film, reflektující osmdesátkovou éru death metalu a tehdejší obavy z jaderné hrozby. Zombíci jsou tu proti předchozím zvyklostem poměrně rychlí, relativně inteligentní a mluvící („Pošlete další poldy“). ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Povedený přírůstek se zombie tématikou, jenž se nesnaží být ani tak hrůzný, jako spíš nápaditý a vtipný. Hned na první pohled je vidět, že Návrat oživlých mrtvol se nebere příliš vážně. Námět vlastně není nikterak složitý, ale za to dokáže dobře objasnit danou problematiku. Navíc splatterový humor z filmu doslova čiší. Vážně..., co slovo to perla, což dohromady tvoří sebeparodický korpus, který nenechá diváka ani na chvilku nudit. Zombíci zde mluví, běhají a náramně umocňují celou koncepci, která na zvedená klišé nepřihlíží. I když na první pohled vypadá Návrat oživlých mrtvol jako béčkový film, je tomu právě naopak. Ve výsledku parádní crazy jízda s výborným hudebním doprovodem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to na MGM a jak jsem se zde dočet, tak je to nějaká brutálně prostříhaná verze. Taky tady vidim, že film má trvat 91 minut, na MGM to bylo minimálně o 15 minut kratší. Možná je to hlavní důvod, proč mě Návrat oživlých mrtvol zrovna moc neuchvátil. Ze začátku tam byly některý povedený vtipy, ale ty se později pořád opakovaly dokola a postupně to začalo nudit. Holt taková blbina, u který bych se asi nejvíc pobavil, kdyby mi nějakej zombík před začátkem filmu sežral mozek. Na jedno zkouknutí se to dá, ale podruhý to vidět nemusim. Pro mě je to za slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)
  • Ve scéně, kdy Burt (Clu Gulager) se Spiderem (Miguel A. Núñez Jr.) couvají policejním autem před davem nemrtvých, je na sedadle spolujezdce možné zahlédnout kameru s blikajícím červeným světlem. (POciSEM)

Reklama

Reklama