Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Napsal bych hororová komedie, ale to by znamenalo, že se strach bude mísit se smíchem, a to by v tomto případě nebyla pravda. Je to vlastně ztřeštěná komedie s populárním zombie motivem. Zpočátku opravdu svěží a vtipná, záhy ale nápady dojdou a ve druhé půli se film propadne do únavného stereotypu. Celkový dojem: 45 %. Pokud jste příznivci brakové hororové produkce, tak si můžete připsat libovolný počet hvězdiček. Scénárista totiž dobře věděl, o čem píše. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mozek mozek mozek, paráda nemrtví co mluví jezdí autama atd ja se bavil, 1 a 2 díl výborný, sranda povedené zombie prostě povedená hororová komedie jediné co mě dost vadilo byli uřvani muži v 1 a 2 dílu hrozné to jediné mě fakt štvalo a někdy zvláštní hudba od 3 pokračování to dal klesalo a ztrácelo svoje kouzlo. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Povedený přírůstek se zombie tématikou, jenž se nesnaží být ani tak hrůzný, jako spíš nápaditý a vtipný. Hned na první pohled je vidět, že Návrat oživlých mrtvol se nebere příliš vážně. Námět vlastně není nikterak složitý, ale za to dokáže dobře objasnit danou problematiku. Navíc splatterový humor z filmu doslova čiší. Vážně..., co slovo to perla, což dohromady tvoří sebeparodický korpus, který nenechá diváka ani na chvilku nudit. Zombíci zde mluví, běhají a náramně umocňují celou koncepci, která na zvedená klišé nepřihlíží. I když na první pohled vypadá Návrat oživlých mrtvol jako béčkový film, je tomu právě naopak. Ve výsledku parádní crazy jízda s výborným hudebním doprovodem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Romerovej Noci oživlých mŕtvol z roku 1968 sa ich O´Bannonov Návrat zďaleka nevyrovná. Pritom samotná myšlienka nebola vôbec zlá, kontaminácia spodnej vody vplyvom dažďa po spálení jednej z mŕtvol v krematóriu. Avšak okrem tohto momentu je tých svetlejších už príliš málo, snáď iba vydarená maska jednej z mŕtvol v sklade a príchod záchranárov do márnice, inak je to podpriemerná hororová komédia, počas ktorej mi však bolo skôr do plaču z výkonov hercov. Som rád, že už mám túto klasiku za sebou. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Trash (Linnea Quigley) se původně jmenovala Legs a měla ji ztvárnit Jewel Shepard. Ale odmítla, protože nechtěla být ve filmu nahá, a tak dostala roli Casey. (Zdroj: gamesradar.com) (Tygrys)
  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)

Reklama

Reklama