Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tu už sa vsadilo iba na chamtivosť a okolo toho sa točí celý film. To na nejakú solídnu zápletku a roztočenie deja nestačí a tak zostali len trápne situácie a občasné fóriky. Skvelí herci odviedli, čo museli, ale táto komédia sa im nezapíše do biografie veľkými písmenami. Aj ja si z toho zapamätám asi len Veškrnovej bigbít Ba di-di-ba-ba di-di-ba-ba di-di-dam, ja čekám, čekám te-le-gram. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novákovi a Bartáčkovi se sic stále nesnáší, ale přímým útokům již odzvonilo. Každá z rodin má své vlastní trable, byť příčina je stejná - peníze. Novákovi dostanou nápad, jak by si mohli snadno přijít k penězům - založí Klub Nováků, kde každý člen přispěje pětikorunou, a hned je peněz dostatek. Bartáčkům naopak přijede na návštěvu tetička z Ameriky, která také penězi nešetří. A i když se obě rodiny chvilku mají velice dobře, jak to už bývá - lehce nabyl, lehce pozbyl.. Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku se nese v duchu prvního dílu, i když jak už to u druhých dílů bývá, o řád méně zábavněji a více nuceněji. Možná by se celý film lépe nesl nestavět jej jako pokračování, ale jako zcela samostatný film (a nebo možná i dva filmy) - protože obě příběhové linie jsou docela zajímavé samy o sobě. Nicméně se zde opět sešla elita československého filmu, a každý z herců (až na L.Sobotu, kterého upřímně moc nemusím) vydává, co se hereckého výkonu týče, co může... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se tvůrci pokusili navázat na skvělou komedii Zítra to roztočíme, drahoušku…! a moc se to nepovedlo. Bohužel byl Miloš Kopecký nahrazený Jiřím Sovákem, který je zkrátka jiný herec. Jeho slovní přestřelky jsou o poznání slabší než ty s Milošem Kopeckým. Tvůrci se také snažili o jakýsi děj, který se moc nepovedl. Obě rodiny už moc nebojují proti sobě, ale jen se snaží bezpracně zbohatnout. Jejich vychcanost mě nijak nebavila. Jako většinou je pokračování horší a ode mě si vyslouží slabé tři hvězdy. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že spousta českých filmů je zde dost nadhodnocována. Dá se to pochopit, když to hodnotí češi. Já jsem ale nezaujatej divák a je mi jedno odkud daný filmy je. Když pobaví a má kvalitu, tak ať je třeba z Nigérie. Nicméně u tohoto pokračování se shodnu s většinou. To je fakt slabota a nějak se ani nedivím panu Kopeckému, že v tom hrát nechtěl. Nuda, hrozný plky, tetička z Ameriky. To nemohl spasit ani Jiří Sovák. 40% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Dědeček Novák (František Filipovský) se celý film šourá o holi, ale ve scéně, kdy tancuje, najednou hůl nepotřebuje, dokonce skáče z jedné nohy na druhou. (sator)
  • Když doveze pošťačka Novákům pytle s dopisy, ve kterých jsou pětikoruny, vynáší je z auta, aniž by vyvíjela větší námahu. Vzhledem k jejich obsahu by jí měla jejich váha minimálně způsobit problém. (TheDave)
  • Miloš Kopecký odmítl hrát v pokračování filmu, protože nebyl spokojen s kvalitou scénáře. (NiaWolf)

Reklama

Reklama