Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za mě je tato komedie neskutečně povedená a to i přes změnu herce v hlavní roli. Jiří Sovák dokázal Miloše Kopeckého nahradit po všech směrech a je tedy pouze na zvyku, kterého Nováčka máte raději. Příběhově je možná tato část o chloupek slabší než Zítra to roztočíme, avšak scény s Františkem Filipovským určitě stojí za vidění. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...pokračovanie filmu:Zítra to roztočíme drahoušku...ale bolo to predsa len slabšie,myslím i pre zmenu hlavnej postavy-už nehral M.Kopecký ,ale namiesto neho J.Sovák a ten i keď to bol vynikajúci herec-tak na Kopeckého predsa len v tomto filme nemal.Bolo to také "suchšie"....... Ale stále vyborná zábava i po rokoch sa dá pozrieť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Luděk Sobota (Renek) mal povedať svoj text do telefónneho slúchadla. Režisér mu presne nadiktoval, ako to má urobiť. Vziať telefón pravou rukou, preložiť si ho do ľavej, dať ho k ľavému uchu, povedať repliku a pozrieť sa za odchádzajúcou Ivou Janžurovou (Alena Bartáčková). Lenže Janžurová tam nebola, jej záber sa točil deň pred tým, pretože mala skúšku v divadle. A Luďka to rozhodilo, hovoril čosi do prázdna, plietol si ruky, uši, slová, zmätkoval a režisér Petr Schulhoff ho ešte oslovoval Ludečku, čo neznášal. Pokazil to takto asi päťkrát, načo vybuchol "do prdele, snad ještě umím telefonovat". Režisér zareagoval tak, že rozohnal celý štáb a Luďka Sobotu vyhodil von pred ateliér do dažďa, kde ho nechal stať 5 minút. Potom ho vtiahol dnu a on zopakoval repliku bezchybne na prvýkrát. (Raccoon.city)
  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama