Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Koukám, že klasičtí čsfd „day one” kritici to zase nepochopili. Nebo od toho čekali nějaký krutopřísný a nekompromisní horor, který bude děsit každou scénou. A ne, je to psychologické a filozofické drama, které se nebojí dotýkat témat jako je nebe a peklo, afterlife nebo samotné duchařno. Já byl spokojený a vlastně mě mrzí, že jsem první hodinu furt pauzoval kvůli rodinným problémům, každopádně finálních a depresivně strašidelných 30 minut bylo povedených. Jako silně mi bylo nepříjemno. Celkem pěkně natočeno, je sice pravda, že možná si mohli dát tvůrci víče péče do toho mysteriózna, ale zas tak moc mi to nevadí. Herci jsou fantastičtí, ať už jen fakt, že je to kombinace herců z Manka, Better Call Saul, Malých žen a Stranger Things mluví za sebe. Překvapilo mě to a mrzí mě, jak to zase lidi přijmuli. Pak jsou tu filmy, jako Kong vs Godzilla a jemu podobné (debilní přirování ano, ale jde o princip), které jsou daleko lépe přijmuty a já nad tím jen kývám hlavou. Pro fanoušky mysteriózna a psychilogických filmu povinnost. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Co si budeme nalhávat, je to spíše thriller než horor. Hororových prvků tu moc nenajdeme a celkově tu nějaký hororový nástřel jako téma a pointa trochu chybí. Ale co, první půle nebyla ničím víc zajímavá, ale hlavní dvojice herců mě docela bavila. V druhé půli mě to ještě víc začalo bavit, ale jen do jisté míry, a sice díky těm postavám. Ta minimální hororová výplň je tu prostě jen asi jako bonus. Takže tématika okolo toho zlověstného domu mě vůbec nebavila. Finále mě trochu zarazilo a to především úmrtí jedné postavy, ale logiku to má. Takže mi to jako ztráta času vůbec nepřišlo. Ničím výrazným a zajímavým to nevyniká, díky bohu za Amandu Seyfried, která mě zde bavila. Pro mě neškodná záležitost k nudné noční. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám zmiešané pocity. Na jednej strane to bolo celkom slušne rozbehnuté, a na strane druhej z toho vyliezla také banálne klišé. Jediné čo sa mi tu páčilo bola tá vec s tými obrazmi. a samozrejme Amanda Seyfried. Možno keby tie jednotlivé nitky príbehu autor pospájal trochu premyslenejšie, mohlo to dopadnúť o dosť lepšie. Potenciál tu bol. Priemer. 60/100 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak ste videli ducharín doslova stovky ako ja, tak sa zrejme budete cítiť v mojej koži. Nemám nič proti dramatizácii hororu nejakým vnútorným aspektom, ktorý má navodiť atmosféru, že toto môže mať naozaj skutočné základy a môže ukázať, že rodinné drama, je občas väčší horor, ako nejaká mátoha, ale musí to mať energiu a emocionálne besnenie. Nie len guličky na povrázku, ktoré si divák posúva postupne dozadu. Ak by som bol laik, ak by som bol neznalec, hodnotím lepšie, ale tak nie som. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš než o čistokrevný horor jde v tomhle případě o mysteriózní psychologické drama,kde sice občas trochu straší,ale není to nosný prvek příběhu.A v tomhle ohledu to celkem funguje a neměl sem s tím filmem velký problém.V rámci bubacích scén mají Things Heard & Seen dokonce i poměrně slušnou atmosféru.Osobně bych to sice tak o dvacet minut zkrátil aby méně kolísalo tempo,ale ty dvě hodinky nejsou nic co by se nedalo vydržet.Víc než kdy jindy je tu každopádně vidět,že jde o film podle knižní předlohy,která je psaná ženou pro ženy (moje domněnka),protože manželce se to líbilo víc než mě a počítám,že by si klidně hvězdu přidala...60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)
  • Dcérka páru sedí v knižnici na zemi s natiahnutými a prekríženými nôžkami, v zábere z druhej strany už je v tureckom sede. (GabrielGabko)
  • Keď manželka nájde pod klavírom noty, jedná sa o skladbu "Lacrimosa" od Wolfanga Amadea Mozarta, z Requiem. F. Murray Abraham (Floyd DeBeers) v roku 1985 získal Oscara za rolu Antonia Salieriho vo filme Amadeus (1984). (belinko)

Reklama

Reklama