Reklama

Reklama

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

  • USA Things Heard & Seen
Trailer

VOD (1)

Pár z Manhattanu se odstěhuje do starobylé osady v Hudson Valley, kde zjistí, že jejich manželství obestírá zlověstné tajemství, které si nezadá se záhadami prastaré vesnice. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Koukám, že klasičtí čsfd „day one” kritici to zase nepochopili. Nebo od toho čekali nějaký krutopřísný a nekompromisní horor, který bude děsit každou scénou. A ne, je to psychologické a filozofické drama, které se nebojí dotýkat témat jako je nebe a peklo, afterlife nebo samotné duchařno. Já byl spokojený a vlastně mě mrzí, že jsem první hodinu furt pauzoval kvůli rodinným problémům, každopádně finálních a depresivně strašidelných 30 minut bylo povedených. Jako silně mi bylo nepříjemno. Celkem pěkně natočeno, je sice pravda, že možná si mohli dát tvůrci víče péče do toho mysteriózna, ale zas tak moc mi to nevadí. Herci jsou fantastičtí, ať už jen fakt, že je to kombinace herců z Manka, Better Call Saul, Malých žen a Stranger Things mluví za sebe. Překvapilo mě to a mrzí mě, jak to zase lidi přijmuli. Pak jsou tu filmy, jako Kong vs Godzilla a jemu podobné (debilní přirování ano, ale jde o princip), které jsou daleko lépe přijmuty a já nad tím jen kývám hlavou. Pro fanoušky mysteriózna a psychilogických filmu povinnost. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film neponúka nič, čo by som nevidel niekde inde alebo by ma to mohlo aspoň zaujať po príbehovej stránke. Film zabíja hlavne prekliate dlhá stopáž. Pri tomto námete a hlavne preto, že je tu vela zbytočných scén, mohol film mat minimálne o 30 minút menej. Troška chválim, že i keď som sa prichystal na ducharinu, tak neriešil iba to, ale i minulosť hlavného hrdinu. Je tu pár zvratov, ale ktoré sa u tohto nezáživného filmu ľahko odhalia už pred ich znázornením. Technicky je na slušnej úrovni, od kamery až po veľmi schopných hercov na čele s Amandov Seyfried. Lenže film si po celú dobu nevytvoril ani jednu vypätejšiu scénu a čo zamrzí asi najviac, všetko podstatné sa dialo mimo zaber alebo to tvorcovia celkom odignorovali. Takže nielenže film plynie veľmi pomaly, ale ani skoro nič neukáže a v takýchto projektoch je to rozhodne premrhaný potenciál a to je škoda. Slabé 3*. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nechápu co ten Netflix letos dělá. V podstatě 2 hodinová verze 3:15 zemřeš bez lekaček a napětí za to s feministickým nádechem (veškeré zlo tvoří muži) . Chlápek s ženskou se stěhují do baráku kde dříve chlap zabil svou ženu a pak sebe mezitím tam ta ženská někoho vidí a tomu chlápkovi hrábne. Problém je v délce přes 2 hodiny jelikož zhruba 1 hodinu se řeší jen to, že ta ženská je anorektička a nic nejí a ten chlap jí to vyčítá. Vše se rozjede zhruba v posledních 30 minutách. P.s. čím jí jako ten duch pomohl v podstatě se tam jen objevil kdyby napsal třeba vzkaz uteč nebo zemřeš udělal by lépe. P.s. 2 ten konec to bylo jako co? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Naťahovaný film, ktorý nevedie skoro nikam. Duchárska linka slabá a nedopracovaná. Milenecká linka ešte slabšia a ešte menej rozpracovaná. Kriminálka linka načatá a privedená k plytkému rozuzleniu. Niekomu film pripomína Pod povrchom, ja som to zo začiatku tipoval na Tí druhí. Ani jedno sa však nekonalo. Na konci to prekvapujúco chce zísť až k 3:15 zomrieš! ale bez tej atmosféry, bez toho strachu. Dve hodiny je príliš veľa na to málo, čo sme vlastne videli. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis před dvaceti lety poslal do kin  What Lies Beneath, což je žánrově na stejný vlně, jenom lepší ve všech filmových aspektech. Takže spíš než abyste ztráceli čas tímhle, zkuste přehodnotit Pod Povrchem. Things Heard & Seen postrádá v žánru thriller napětí a jako horror selhává v budování atmosféry i strachu... a z obecnýho hlediska je to prostě jenom nuda. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • V čase 1:51:54 můžeme na lodi vidět nápis „Lost Horizon“, který odkazuje na stejnojmennou novelu Jamese Hiltona z roku 1933, resp. na dle ní zadaptovaný snímek Franka Capry z roku 1937. (Marcos22)
  • Snímek se natáčel v Hudson Valley v New Yorku (USA). (SONY_)

Reklama

Reklama