Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student medicíny na chicagské universitě Nelson Wright se podrobí odvážnému pokusu. Přivede se do stavu klinické smrti, aby zjistil, zda existuje něco jako posmrtný život. Na pokusu s ním spolupracují jeho přátelé, výzkumnice Rachel, student David, notorický sukničkář Joe a kronikář Randy. Nelsonovi se po úspěšném pokusu, který má za následek noční můry, zbystří smysly. Ostatní následují jeho příkladu. Klinická smrt v nich vyvolává dávné vzpomínky a viny a nutí je korigovat vlastní život i za cenu jeho ohrožení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezky mysteriózní thriller, místy skoro jako Šestý Smysl:) Tak zas trochu vážně - Joel Schumacher se čas od času ukáže jako hodně dobrý režisér, herecké výkony jsou ucházející a překvapivě se tu i na Willa Baldwina dá dívat:) Když si to spojíte se skvělou hudbou Jamese Newtona Howarda, dá se klidně uvažovat o osmdesátce. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jméno režiséra a hvězdné obsazení mluví za vše. Velice dobrý mysterioózní thriller, kde je nám přiblížen posmrtný život a jeho prolnutí do skutečného světa. Chvílema opravdu silná atmosféra. Jenom to možná nemuselo dopadnou tak moc pozitivně, takhle to působí trošku uhlazeně a prvoplánově. Jinak musím opět vynachválit skvělý český dabing 90tých let v čele s Vaculíkem! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

O budoucích doktorech je všeobecně známé, že mají láskyplný vztah k alkoholu, pod jehož vlivem páchají šílenosti různého charakteru. Prezentovaná ústřední pětice mediků se však ani nepotřebuje uvést do stavu nepříčetnosti, neboť i jejich střízlivý duch v nich vzbudil myšlenku na smrt - tedy alespoň klinickou. Být vlastními pokusnými králíky při opouštění a následném návratu do života je zajímavou myšlenkou, zhmotněné noční můry také nic nepokazí a pokud to dobře dopadne, tak budou mít dostatek relevantních informací do diplomové práce na téma:"Jak jsem přežil svou smrt". ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher dokáže natočit kvalitní film i neskutečně hrozný odpad. Hráče se smrtí jsem viděl několikrát, a ačkoli to vždy bylo v TV (a tím pádem i s dabingem), mám na něj dobré vzpomínky. Film se může pyšnit velmi zajímavým námětem ztvárněným s mírně hororovým nádechem, ale také dobrými hereckými výkony dvojice Sutherland - Roberts. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní film se zajímavým námětem, napínavou první půlkou a místy nelogickým dějem. Je fakt škoda, že si scénáristi nedali víc práce, protože při tomhle obsazení by asi nebyl problém to zahrát. Ze začátku se mi film hodně líbil, a říkal jsem si, že by to mohlo být něco jako 6. smysl. Jenže čím dál víc se začaly ty vidiny a útoky ze záhrobí vyjasňovat, tím blbější mi to celé připadalo. No a pak pozor !!! tohle je asi spoiler !!! ten konec byl tak hloupý, že mi to celý film skoro otrávilo. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 23. října 1989 do 22. ledna 1990 v Illinois a v Kalifornii. (Varan)
  • Herci také využili ke své přípravě studii, kterou vypracoval scenárista filmu Peter Filardi a která se zabývala zkušenostmi pacientů, jenž byli na pokraji smrti. V rámci studie se přeživší oběti nehod shodovaly na vizi krásného světla na konci tunelu a přátelských hlasech, zatímco pacienti, kteří se pokusili o sebevraždu, popisovali emocionálně bolestné výjevy. [Zdroj: tv.nova.cz] (pornogrind)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno