Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Bubbyho si prostě zamilujete ! Naprosto unikátní a skvěle natočenej australskej film o jednom deprivovanym individuu s inteligencí malýho dítěte a jeho začleňování do společnosti. Nejvíc mě pobavilo Bubbyho (Popovo) účinkování v rockový kapele, to nemělo chybu! No celej ten film je výbornej, rozhodně doporučuju. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Svět je odporné místo a pokud jste velké, naivní, přitroublé dítě a navíc bez základní společenské zdatnosti dá vám co proto. A zejména vlastní rodina vám dá poznat toho největšího zla. Bubby se narodil psychotické matce, která se rozhodla, že ho bude mít jenom pro sebe, a tak mu namluvila, že nesmí ven, protože je tam plyn, kterým by se otrávil. A tak Bubby vyrostl ve špinavé šedivé díře a zatímco byl nucen k souloži se svou vlastní matkou a různým způsobem týrán, zakrněl na mentální úrovni dítěte. První čtvrtina filmu je směs úchylností a bizarnosti. Naturalismus je zde silným prvkem, který vás místy bude skoro znechucovat. Jakmile se však Bubby dostane mimo své vězení, stává se film spíše komedií míchnutou s dramatem... a velmi dobře se na to kouká. Jednotlivé scény jsou místy nelogické a absurdní (úmyslně), ale přesto děj míří určitým směrem a sice k postupnému Bubbyho začlenění mezi normální lidi. Co nejde nezmínit je neuvěřitelný herecký výkon Nicholase Hopea, který jako by svou roli doslova žil. Je neskutečně přesvědčivý... Dál se mi líbil způsob kritiky katolicismu, který je zde prezentován v různých formách - Bubbyho ujetej fotr, představy Abgeliných rodičů o tom, koho Bůh rád má nebo nemá a to, že lidé, kteří si berou do huby Ježíše ze všech nejvíc, jsou často ten nejhorší póvl. Funguje to snad po všech směrech: kritika, komedie, soft-exploitační úvod i dějové tempo... Jenom možná mohli ubrat pár scén, protože místy to na mě působilo trochu přeplácaně. Jinak ale nemám nic proti... ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nesdílím obecné nadšení nad tímto filmem. Hodně věcí se mi vyloženě nelíbilo a vtipné to není ani za mák. Nicholas Hope je sice naprosto šílený, ale je to jeden z mála kladů tohoto filmu. Odporné mi to nepřijde, nepříjemné jen výjimečně, divné je to od první do poslední minuty, to ano. Ale očekával jsem něco mnohem víc! Čekal jsem zapamatovatelnou klasiku, kterou budu hltat a přitom jsem se kolikrát u těch necelých dvou hodin nudil. Hodně přehodnocený film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodina byla nechutná a ujetá, ale obojí tím správným způsobem. Tím nechci říct, že bych si ujížděl na obstarožních prasnicích s dvěma pneumatikama, nicméně ten záměr plasticky ukázat, z jak šíleného prostředí se Bubba do normálního světa dostal, vyšel na výbornou. A tím to také haslo. Pokud nepočítám výborného Nicholase Hopea, neměl mě film čím jiným oslovit. Na komedii to bylo zoufale nevtipné, na drama zoufale nedramatické a hlavně to byla jedna velká nuda i při použití rychloposuvu. Za úvodních 30 minut 25%. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mně se ten film nelíbí. Z ryze artistního pohledu je zřejmě dobrý, ale jeho obsah je dost hnusný, amorální a akulturní. Že je takový Bubby, to je pochopitelné. Ale jeho přijetí „normální“ společností je cosi, s čím se jaksi nemohu srovnat. Bubby je necivilizovaný čtyřnásobný vrah, někteří to o něm vědí, a přesto je akceptován. Stane se dokonce popkulturní celebritou, která do mikrofonu kvičí, chrochtá a vyřvává vulgární fráze, jejichž kontext nechápe a nadšené publikum o něm nemá ponětí. Pop-music nemohla dostat výstižnější vysvědčení. --- Veřejnoprávní instituce financuje z peněz daňových poplatníků film, ve kterém Bubby dojde štěstí jako rocková hvězda a šťastný otec rodiny. Zde výčet jeho schopností: 1. zabíjet, 2. šukat, 3. memorovat fráze. Že by to v současné společnosti stačilo? Nebo co nám ten film vlastně chtěl říct? Mně to připadá takové… nemocné. Možná "hustý-vole". ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina zvukov bola nahratá pomocou dvoch binauralných mikrofónov skrytých v ušiach Bubbyho. (Durexon)
  • Po uvedení Bubáka Bubbyho prý proběhlo několik svateb, na kterých si nevěsty nesly k oltáři namísto kytice kočičku zabalenou do potravinové fólie. (Zdroj: Festival otrlého diváka)
  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)

Reklama

Reklama