Reklama

Reklama

Bubák Bubby

(festivalový název)
  • Austrálie Bad Boy Bubby (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bubbyho obézní matka vězní svého syna po třicet let ve svém domě. Během té doby ho zneužívá a není tedy divu, že jakmile se dostane na svobodu poté, co mu matka umírá, postrádá jisté společenské návyky. Aby toho nebylo málo, na scéně se záhy objeví i Bubbyho otec. Končí na ulici, kde si ho náhodně všimne zdravotní sestřička, která jakoby z oka vypadla jeho zesnulé matce. (sedlo03)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Curunír 

všechny recenze uživatele

Šokující film, který vypráví proces začleňování 30+ letého Bubbyho do společnosti, když ho až do jeho dospělosti držela zavřeného v bytě, aniž by poznal okolní svět, jeho sadistická matka...Film, který je kritikou společnosti a křesťanské morálky, je plný nechutných, sexuálních a naturalistických scén, nad kterými jde někdy hlava kolem...Vrcholem je asi návštěva u rodičů Angel, aneb Bůh nenávidí tlusté lidi, nebo scény s ústavu...Přes toto všechni je Bad Boy Bubby místama ďábesky vtipný film, jehož druhá třetina je bohužel bez tempa...Rozhodně nedoporučuji katolíkům, útlocitným lidem a lidem ze slabším žaludkem... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bad Boy Bubby je ten typ kontroverzního filmu hodící se na Otrlák, který je ale ještě v rámci mezí a publikum ho dokáže široce ocenit. Začátek dokáže naladit svou zvrácenosti a podivností a děj se pak rychle přehupuje do takové rozpačité komedie, protože divák často neví, jestli nebude divné, když se zobrazeným situacím bude smát, ba dokonce jak má na situace reagovat. Často se tu hraje i na protipól a pár scén je spíše dojemných. Dohromady jako celek to ale stejně dává dojem čisté zvrácenosti. Mindfuck scéna je například se zpívající dívkou při souloži nebo samozřejmě zpívající Bubby a jeho kapela. Bubbyho hlášky jsou ale velkým poznávacím znamením a vždycky přesně ví, kdy jakou použít. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Začátek mocně expresívní, jednotlivé obrazy jsou neskutečně působivé. Čelist mi padala pozoruhodně často, prakticky scénu za scénou. Ani nemůžu říct, která mě rozsekala nejvíc. Hodně po/div/uhod/nej film, z kterýho si asi každej odnese něco jinýho. Já rozhodně úžas nad virtuozním herectvím NH, nad obrazotvorností - některý věci fakt snad ani nejdou vymyslet - a scénu prvního setkání Bubbyho s hudbou a jeho prvního vystoupení s kapelou. Neodbytně se mi vybavily roky šťastně strávené s JM a Doors:)) A čímsi neznámým se mě dotkla scéna Rachel miluje Bubbyho a Bubby miluje Angel. Nehodnotím fakta, protože to nebylo moc reálné - beru to jako podobenství a alegorii, jako formu psychologické a filozofické úvahy a formu vyrovnání se autorů s náboženstvím, které po tisíce let foliuje jiné a samo je foliováno, stejně tak, jako jsou foliováni jednotliví lidé nebo kočky.---Don´t be still, cat. ()

Twat 

všechny recenze uživatele

Mentálně postižený Bubby si žije krásně jednoduchý oidipácký život v kvartýru s matkou. To se změní, když na dveře zabuší jeho otec a Bubby se poprvé dostane do světa. Po depresivním začátku se snímek přehoupne z těžké perverze do komičtější polohy, pořád by se ale za zbytek snímku nemusel stydět ani Ron Jeremy. Australské, zaostalé dvojče Billy Bob Thorntona se protlouká městem a přitahuje (vytváří?) bizarní situace. Od znásilnění šíleným muklem za mřížemi, až po proražení s undergroundovou kapelou. Na film se podívejte pokud nemáte rádi zdravej rozum, kočky a malý prsa. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Každá minúta, každá sekunda, každá snímka je z tohoto filmu v skutku nechutná. Nechutnosť a absurdná bizarnosť mi presakovali cez monitor. Dajte si na to pozor lebo prvých 15 minút je naozaj niečo temného neuveriteľného a hrôzu naháňajúceho. Vyzeralo to na neskutočne temnú záležitosť ale nakoniec sa to zvrtlo na čiernu komédiu. Je to v podstate kravina, a skoro stále až príliš samoúčelná ale nemôže sa jej odoprieť miestami geniálna nápaditosť. Mix Domáceho väzenia a road-movie sa často nevidí. Hlavná postava vyzerala tak vierohodne akoby to ani nehrala, nechápem dôvod vzniku niečoho takéhoto, asi chceli iba šokovať, ale pozerať sa na to dá. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Rolf de Heer písal scenár s prestávkami dokopy 10 rokov, kým sa film naozaj začal nakrúcať. (Durexon)
  • Šváb, ktorého jedol Bubby, bol skutočný. (Durexon)
  • Scéna so "zlodejom na vozíku" bola založená na skutočnej udalosti, ktorej bol svedkom režisér počas písania scenára. (Durexon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno